Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
18 / Oct / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2012 | inapoi
FESTIVALUL MEDIEVAL "RAZVRATITII"
FESTIVALUL MEDIEVAL
"RAZVRATITII"
EDITIA I - Curtici, 15-16 IUNIE 2012
ORELE 16 PANA-N ZORI
LOCATIA: PARCUL DIN FATA CASEI DE cultura Curtici
INTRAREA LIBERA!

De ce un festival medieval la Curtici?

Aceasta intrebare mi-a fost adresata atunci cand am pregatit un proiect cultural cu care am participat - si am castigat - la sesiunea din acest an a licitatiilor pentru Proiecte Culturale organizat de CJA si CCJA.
Cu siguranta ca traditiile romanesti atat de frumoase si iubite isi au originea in medieval, cu multe veacuri in urma.
muzica traditionala romaneasca se aseamana extrem de mult cu muzica medievala care nu este altceva decat muzica satelor de odinioara. Se canta cu orice prilej: la nasterea copiilor, la nunta, la inmormantare, inainte si dupa batalii, etc.

Casa de cultura din Curtici, de care ma ocup de cativa ani este gata sa primeasca invitati de renume: Formatia Lupus Dacus, cea mai buna formatie de acest gen din Romania si Ordinul Cavalerilor Lup, cel mai bine organizat si cel mai spectaculos ordin cavaleresc din tara noastra.

Formatia Lupus Dacus (din Arad) ne va incanta urechile cu muzica lor, care este o osmoza intre muzica medievala, muzica romaneasca veche, muzica balcanica, muzica celtica sau gotica. Ne va incanta si vazul, pentru ca folosesc instrumente foarte interesante(cimpoaie, tulnic, schalmeiuri, blockflote, flaut din lemn, percutii,etc) autentic medievale, comandate la mesteri de renume din Germania. Costumtiile celor sapte membri ai formatiei Lupus Dacus - muzicieni profesionisti - sunt si ele medievale, confectionate din piele, blana si in.

Ordinul Cavalerilor Lup din Targu Mures, este de departe cel mai bine organizat si spectaculos ordin cavaleresc din tara noastra. Cavalerii Lup sunt in marea lor majoritate actori la Teatrul din Targu Mures, atent instruiti de regizorul si actorul Liviu Pancu, directorul general al Festivalului "Sighisoara Medievala".

Cavalerii Lup ne vor oferi momente spectaculoase, incendiare si la propriu dar si la figurat: arderi de vrajitoare pe rug, dueluri, parade, dansuri specifice, etc. Avem ocazia sa vedem cum aratau satele medievale din urma cu mai bine de 1000 de ani pentru ca vom reconstitui in parcul din fata Casei de cultura un astfel de sat medieval.
 
Andrei Mot
Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Vicii & Delicii la Expo Arad
Din 19/10
Les films de Cannes se intoarce la Arad
Din 19/10
Vernisaj la Atrium Mall: Anotimpuri la Vasoaia
Din 19/10
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio