Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
13 / Dec / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2012 | inapoi
Evenimentele lunii octombrie la Centrul Cultural Judeţean

Cetate Culturală a Judeţului Arad – Sebiş  
Festivalul Minorităţilor ,
Festivitatea de închidere

7 octombrie 2012 , ora 16.00-  Piaţa Tineretului din Sebiş

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului minorităţilor, ce se desfăşoară în cadrul evenimentelor dedicate Cetăţii Culturale ale oraşului Sebiş, va avea loc pe data de 7 octombrie. Festivalul va începe la ora 16.00 în Piaţa Tineretului din Sebiş, întregul eveniment desfăşurându-se sub egida Centrului Cultural Judeţean Arad.

Ansamblurile „Banat-Ya”, „Sala-San”, „Kud-Kolo” din Arad, „Mărunţelul” al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad şi „Buzavirag” din Pecica, alături de Orchestra „Rapsodia” din Arad vor marca acest eveniment. Spectacolul va fi întregit de soliştii vocali Dana Han, Radu Van şi Ioana Luguzan, iar invitatul special al serii va fi îndrăgitul cântăreţ Cristian Pomohaci.

Sebiş Cetate Culturală a Judeţului Arad încheie cu succes un amplu proiect care a început în luna octombrie a anului 2008. Cetatea Culturală este un program care a impulsionat viaţa culturală a judeţului Arad, reuşind în acelaşi timp să dea o nouă dimensiune actului de cultură, oferind varietate şi atractivitate prin activităţi destinate publicului larg. Scopul programului a fost acela de a facilita accesul locuitorilor „cetăţii” la actul de cultură. Agenda culturală a fiecărei cetăţi a fost adaptată cerinţelor şi preferinţelor colectivităţilor locale din oraşele arădene. Timp de şase luni consecutiv fiecare oraş a devenit reşedinţa culturală a judeţului purtând titulatura de „cetate culturală”.
Proiectul şi-a propus să contribuie la realizarea educaţiei artistice permanente a cetăţenilor, la dezvoltarea mediului cultural-social cu scopul afirmării simţului civic, de apartenenţă a individului la comunitatea din care face parte. Proiectul a fost generos prin oferta de produse şi servicii culturale privind posibilităţile de petrecere a timpului liber.

Prima Cetate Culturală a Judeţului Arad a fost oraşul Pecica, în luna octombrie a anului 2008, după care au urmat pe rând oraşele Lipova, Sântana, Nădlac, Curtici, Ineu, Chişineu Criş şi Sebiş.


„Linia verticală a poeziei române” Adam Puslojic
9 octombrie, ora 17.00 Sala mare de concerte a Filarmonicii de Stat Arad


Disertaţie şi lectură publică

Centrul Cultural Judeţean Arad invită publicul arădean să ia parte la o seară de poezie şi muzică veche românească  de pe Valea Timocului, cu participarea poetului sârbo-român Adam Puslojic şi a cântăreţului Dragoljub Firulovic, interpret de muzică veche din Valea Timocului. Adam Puslojic este poet şi traducător sârb, prietenul lui Nichita Stanescu şi al poeziei româneşti, membru de onoare al Academiei Române. A creat 25 de volume în limba sârbă, 8 volume în limba română. A tradus în limba sârbă versuri aparţinând lui Mihai Eminescu, Marin Sorescu, George Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Ion Barbu, Mircea Dinescu etc. Puslojic este unul dintre membrii fondatori ai Laboratorului literar 9 şi ai asociaţiei Krajinski krug, redactor sau redactor-şef al mai multor reviste literare, şi, de asemenea, un ferment al relaţiilor culturale româno-sârbe, întemeietor al Asociaţiei de creaţie Frăţia Sârbo-Română. Evenimentul se va desfăşura marţi, 9 octombrie, ora 17.00, Sala mare de concerte a Filarmonicii de Stat Arad. Intrarea este liberă.  

Conferinţă Emil Hurezeanu la Arad

30 octombrie, la ora 19.00 -  Sala mare de concerte a Filarmonicii de Stat Arad

La sfârşitul lunii octombrie urmează un nou eveniment din seria Întâlnirilor cu personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti cu publicul arădean, scriitorul şi publicistul Emil Hurezeanu , unul dintre cei mai reputaţi analişti politici ai momentului este invitat de către Centrul Cultural Judeţean să susţină la Arad o conferinţă. Evenimentul va avea loc la Sala mare de concerte a Filarmonicii de Stat Arad, în data de 30 octombrie, la ora 19.00 .Simpozionul Internaţional de Etnologie  - Consiliului Judeţean Arad

Expoziţie aniversară de pictură naivă  „Petru Mihuţ la 85 de ani.” Consiliul Judeţean Arad

31 octombrie 2012


Continuând seria preocupărilor de cercetare a patrimoniului imaterial local în vederea conservării şi promovării lui, Centrul Cultural Judeţean Arad va organiza în data de 31 octombrie 2012 un simpozion internaţional de etnologie cu  tema „Practici şi obiceiuri vii”, la care diferiţi cercetători (profesori universitari, etnologi, etnografi) din Bucureşti, Sibiu, Timişoara, Târgovişte, Arad şi Gyula (Ungaria) vor prezenta diferite practici şi obiceiuri tradiţionale, care încă se mai performează azi pe teritoriul României şi în comunităţile româneşti din afara graniţelor.
Alături de comunicări vor fi proiectate mai multe filme documentare, legate de olărit, de făcutul pâinii, săpunului cu tehnici tradiţionale.
Simpozionul se va desfăşura cu public, grupul ţintă vizat fiind cel al directorilor de aşezăminte culturale, referenţilor culturali, profesorilor interesaţi de folclor şi  studenţilor de la facultăţi umaniste.

În cadrul simpozionului va avea loc şi un al doilea eveniment:  Vernisajul expoziţiei aniversare de pictură naivă  „Petru Mihuţ la 85 de ani.”
Petru Mihuţ din satul Brusturi a  început să  picteze târziu,  în 1973, pe când avea 46 de ani, însă s-a bucurat de succes şi de premii încă din anii imediat următori debutului.

Odată descoperit, pictorului naiv de la Brusturi i s-au organizat mai multe expoziţii personale la Arad, Bucureşti, Constanţa, Oradea, Iaşi, Deva, Brad. De asemenea a  participat la numeroase expoziţii de grup şi a reprezentat România peste hotare. În cei 39 de ani, de când expune, a primit mai multe premii, cel mai important fiind Premiul II, care i s-a acordat în 1983 la Salonul mondial de pictură  naivă de la München, organizat de UNICEF.

Lucrări de-ale sale se găsesc azi în  muzee şi colecţii particulare din Canada, Franţa, Elveţia, SUA şi Germania. Cu ocazia împlinirii vârstei de 85 de ani, Centrul Cultural Judeţean Arad îi va organiza celui, care a dus faima talentului artistic al ţăranului român pe meridianele lumii, o expoziţie aniversară în holul Consiliului Judeţean Arad. De organizarea manifestării ştiinţifice şi a expoziţiei se va ocupa etnolog dr. Rodica Colta.  

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Arad Open Air Festival revine in 2019
Din 15/01
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio