Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
23 / Jun / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2017 | inapoi
Caravana filmelor in cartierul Gai

Comedia „Doua lozuri“, in regia lui Paul Negoescu, inspirat dupa nuvela „Doua loturi“, scrisa de Ioan Luca Caragiale, este primul film care va rula la cinematograful „Solidaritatea“, din cartierul Gai, dupa 22 de ani. Cinematograful din cartierul Gai este al treilea cinematograf care se redeschide in acest an in Arad, dupa cinematografele Arta si Gradiste.

Cladirea fostului cinematograf „Solidaritatea” din cartierul aradean Gai a fost preluata de municipalitate si transformata in centru cultural, fiind inaugurata, in anul 2014.

Anul trecut, cinematograful a fost dotat cu mobilier si aparatura moderna de proiectie si sonorizare, astfel incat aici pot fi organizate proiectii de film.

 

„Doua lozuri“

Sinopsis:

„Doua lozuri“, in regia lui Paul Negoescu, ii are ca protagonisti pe Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol si spune povestea comica a unor oameni disperati care recurg la solutia visata de noi toti atunci cand avem nevoie de bani repede si simplu - joaca la Loto 6/49...

Dar nepriceperea le va juca feste, caci, ca sa castigi la loto nu e de ajuns numai sa cumperi bilet, si acesta sa fie castigator, ci sa si stii sa ai grija de el, sa nu-l ratacesti...

Inspirat din nuvela „Doua loturi“ scrisa de Ioan Luca Caragiale, filmul prezinta povestea a trei barbati, Dinel, Sile si Pompiliu, dintr-un mic oras de provincie care au mare nevoie de bani asa incat se hotarasc sa cumpere un bilet la loto.

Ei castiga marele premiu la loto dar in scurt timp, biletul este furat asa ca cei trei pornesc intr-o calatorie sa-l recupereze.

Cautand biletul castigator, ei trec printr-o serie de situatii si aventuri.

Gen film: Comedie

Durata: 86 minute

Premiera in Romania: 2016

Produs de: actoriedefilm.ro, Papillon Film, Kirkland, Studio Indie Production

INTRAREA LIBERA

 

Cinematograful „Solidaritatea“

 

Cladirea cinematografului „Solidaritatea“ a fost construita in anul 1929, dupa proiectul arhitectului Silvestru Rafiroiu si a functionat ca si cinematograf, in aceasta locatie fiind proiectate, in perioada 1929-1930, filme mute si in anul 1933 primul film sonor romanesc, „Insula serpilor”.

In 1939, in urma unui studiu realizat de Primarie, cladirea cinematografului din Gai, moderna pentru acea vreme, cu un etaj si terasa exterioara, a fost tranformata, alaturi de cinematograful din Gradiste, in baie publica, fiind dotata cu cabine, vane, dusuri, garderoba si chiar un bazin de inot.

In subsolul cladirii, functionau motoarele electrice, hidroforul si cazanele alimentate cu lemne si carbuni, necesare extragerii si incalzirii apei.

Pe parcurs, baile devenind nerentabile, in anul 1939, Primaria a cedat printr-o decizie, edificiul pentru a fi transformat, din nou, in cinematograf.

Ultimul film a rulat in aceasta cladire in anul 1995, de atunci ea fiind abandonata.

Cinematograful „Solidaritatea” din Cartierul Gai a intrat, la sfarsitul anului 2013, in patrimoniul municipiului Arad.

Facem precizarea ca proiectia filmului „Doua lozuri" va avea loc vineri, 16 iunie, de la ora 18, cinematograful din Gai fiind situat pe strada Codrului nr.4/2.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Revolutia Street FOOD Festival revine la Arad cu mult gust si savoare
Din 14/06
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio