Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
23 / Jun / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2017 | inapoi
SEARA DE MUZICA FRANCEZA la Cinematograful Arta

Joi 15 Iunie 2017 ora 19.00,  la Cinematograful Arta - Gradina de vara va fi o  SEARA DE MUZICA FRANCEZAt
Dirijor Cristian Neagu;  Solist Bogdan Alexandru Costache; Program: Georges Bizet Arleziana Suitele nr. 1 si 2 si
Maurice Ravel Tzigane / Bolero
In caz de vreme nefavorabila, concertul va avea loc in Sala Cercului Militar, B-dul Decebal nr. 19
Pentru o seara de muzica franceza, una dintre cele mai rafinate si elitiste tematici ale artei sonore universale, Filarmonica aloca o saptamana speciala de ateliere si ofera auditorilor in data de 15 Iunie 2017, o versiune open-air a unora dintre cele mai populare partituri de Georges Bizet si Maurice Ravel.
Plasata pentru prima oara in spatiul Gradinii de vara a Cinematografului Arta, str. Vasile Alecsandri nr.2, iar in caz de vreme nefavorabila, in Sala Cercului Militar (B-dul Decebal nr. 19), auditia de Joi, de la ora 19.00, este girata de la pupitrul dirijoral de Cristian Neagu si de violonistul invitat, Bogdan Alexandru Costache.

Cele mai frumoase numere ale Arlezienei, decupaje ale muzicii de scena realizate de Bizet ca suport al piesei lui Alphonse Daudet si raspandite in repertoriul orchestrelor din intreaga lume prin intermediul a doua suite, sunt echivalate dupa pauza de succese ale primelor decenii ale secolului XX.

Scriitura savanta si plina de culoare a lui Bizet este implinita prin aceea a lui Maurice Ravel, materializata acum in virtuozitatea uneia dintre lucrarile de cotitura ale literaturii violonistice, intitulata in virtutea experientelor acumulate si a ideilor care au generat-o, Tzigane, precum si in uriasa desfasurare de energii si ritmuri a celui mai celebru dans al repertoriului simfonic mondial, Boleroul.
 

Nascut in 1Martie 1964 la Timisoara, Cristian Neagu  a absolvit Liceul de muzica in 1982. Intre 1983 si 1987 a urmat cursurile Academiei de muzica « Gheorghe Dima » din Cluj si a obtinut diploma in muzicologie, dupa studii prealabile de vioara, pian, compozitie si dirijat orchestra.

A studiat dirijatul  cu maestrul Cristian Mandeal si profesorul Constantin Bugeanu.

Participarea la Festivalul tinerilor dirijori de orchestra de la Busteni, in anul 1987, a marcat inceputul unei activitati prodigioase. In anii urmatori s-a bucurat de numeroase invitatii la pupitrul diverselor orchestre simfonice din Romania.

Din 1990 Cristian Neagu este dirijor permanent al Filarmonicii de Stat Arad.

Alaturi de orchestra simfonica a concertat in Italia si Germania. A realizat numeroase inregistrari pentru radio si televiziune, iar in 1992 a aparut primul sau disc.

In iunie 1992 Cristian Neagu a participat la cursurile organizate la Cluj de « Internationale Bachakademie » din Stuttgart, unde s-a perfectionat  cu  maestrul Christfried Brodel. Ca urmare a prezentei sale la aceste cursuri renumite, i-a fost acordata o bursa in scopul frecventarii cursurilor de vara  sustinute in anul urmator de maestrul Helmuth Rilling la Stuttgart.

In 1995 a debutat  ca tanar dirijor de orchestra la pupitrul Filarmonicii ” George Enescu”  si totodata cu spectacolul “Spargatorul de nuci” pe scena Operei Nationale din Bucuresti.

Intre 1992 si 1999 Cristian Neagu a predat contrapunct la  Facultatea de muzica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara si la acelasi institut a condus intre 1993 si 1995 clasa de orchestra.

Cristian Neagu este castigatorul premiului oferit de  Fundatia SOROS pentru cel mai bun dirijor roman, la Concursul international de dirijat Constantin Silvestri   Bucuresti  1996.

Violonistul Bogdan Alexandru Costache este un tanar interpret talentat, cu o cariera solistica internationala in plina dezvoltare. A inceput sa studieze vioara la varsta de 4 ani, ghidat de bunicul si tatal sau, iar la varsta de 7 ani si-a facut debutul ca solist cu Orchestra Filarmonicii Brasov.

             In 2004 a devenit membru la '' Colegiul PRO '' Bucuresti, sub indrumarea prestigioasei soprane Mariana Nicolesco si a  violonistului Florin Croitoru, prilej care i-a oferit posibilitatea sa sustina numeroase recitaluri in Romania.

             Incurajat si monitorizat de catre profesorii Octavian Ratiu si Ilarion Ionescu Galati, la varsta de 15 ani paraseste Brasovul pentru a-si continua studiile la Bucuresti, cu profesorul Valeriu Rogacev.

             De-a lungul anilor a fost distins cu premii in peste 30 de competitii nationale si internationale, printre care Marele Premiu si Premiul I la Concursul International de Vioara "Remember Enescu" (Romania), Premiul I la Concursul International de Muzica " Monterosa” -Kawai "(Italia), Premiul I la Concursul International de Interpretare “Paul Constantinescu” si a ajuns in pozitia de finalist, la Jeunesses International Music Competition (Romania).

In anii de studii si-a imbogatit repertoriul si a sustinut numeroase concerte si recitaluri de muzica de camera in mai multe orase din Romania, Marea Britanie, Italia, Franta, Ungaria si Germania.

             Bogdan Alexandru Costache a evoluat ca solist cu numeroase orchestre precum Filarmonica Brasov,  Filarmonica Arad, Royal Academy of London Orchestra, World Peace Philharmonic (Germania), Orchestra Operei Brasov,  Orchestra Sinfonia Bucuresti, Orchestra Internationala de Tineret, CEI  Youth ( Italia), sub conducerea unor dirijori eminenti precum  Sir Colin Davis, Justus Frantz, Sabin Pautza, Ilarion Ionescu Galati,  Cristian Neagu, I.Curetti, Florin Totan, Nicolae Racu, Iulian Rusu, Traian Ichim, Cristian Orosanu, Peter  Oscahnitzky.

            Timp de patru ani a fost membru al Fundatiei Romane '' Remember Enescu '', sustinand mai multe concerte si recitaluri.

In perioada 2009 -2011 a fost concert-maestru al Orchestrei Internationale de Tineret CEI  Youth Orchestra (Italia), cu care a sustinut concerte in Europa.

              In 2012 a castigat o bursa la Royal Academy of Music, Londra, unde a studiat cu prestigiosul profesor roman Remus Azoitei. In prezent studiaza la Facultatea de Muzica din Brasov, fiind concert-maestru al Filarmonicii Internationale “World Peace Philharmonic” (Hamburg) si al celebrei “Philharmonie der Nationen” condusa de Justus Frantz.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Revolutia Street FOOD Festival revine la Arad cu mult gust si savoare
Din 14/06
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio