Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
18 / Oct / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2017 | inapoi
Expozitia de pictură ZOE EISELE SZUCS

Suprapusa de atributul retrospectivei, expozitia artistei Zoe Eisele Szucs reuneste lucrari de pictura si, in premiera, de grafica, rezultatul a cincizeci de ani de creatie.

Complexul Muzeal Arad/Muzeul de Arta, organizeaza in perioada 14 noiembrie – 07 decembrie 2017, in sala Ovidiu Maitec, expozitia de pictura, semnata de artista aradeana ZOE EISELE SZUCS.

Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 14 noiembrie 2017, orele 18.00, la Muzeul de Arta Arad/ sala Ovidiu Maitec (strada  Gh. Popa de Teius 2-4, et. 2).

Prezinta: Adriana Pantazi, istoric, Complexul Muzeal Arad si Fekete Karoly, Asociatia ”Kolcsey” Arad.

Suprapusa de atributul retrospectivei, expozitia artistei Zoe Eisele Szucs reuneste lucrari de pictura si, in premiera, de grafica, rezultatul a cincizeci de ani de creatie.

”Personajele - imaginare sau reale, misterioase, fragile, inocente, in special portrete de femei, care pot fi mame, sotii, fiice, amante, vrajitoare, madone sau ingeri - reprezinta “firul rosu” din pictura lui Zoe Eisele Szucs. Modelate in primul rand din culoare, unde lumina si umbrele au rol potentator, aceste compozitii sunt expresii ale mirarii, bucuriei, umilintei, ale suferintei.

Peisajul este un subiect complementar creatiei. Zoe Eisele Szucs nu este o plein-air-ista, peisajele sale sunt captate in natura, iar mai apoi prelucrate in laborator. Si aici este important raportul dintre gol si plin, culoarea asternuta intr-o ordine prestabilita. Trimiterea la natura este doar un pretext  din care mai apoi dezvolta un scenariu criptat cu simboluri.

Respectul pentru culoare, transformat de-a lungul anilor in maestrie, puterea de a incarca materia (picturala) cu simbolul irumpt din sentiment sunt trasaturile care o individualizeaza pe Zoe Eisele Szucs in arta contemporana” -  (Adriana Pantazi/ Complexul Muzeal Arad)

Zoe Eisele Szucs a absolvit in anul 1973 Institutul de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, la clasa profesorului Corneliu Baba. Din 1974 pina in 1997 a fost pictor scenograf la Teatrul de Marionete din Arad, perioada urmata de patru ani de profesorat la Liceul de Arte ”Sabin Dragoi”.

A participat la numeroase expozitii colective si saloane nationale organizate de Uniunea Artistilor Plastici / Filiala Arad.

Expozitii personale: Arad (1974, 1977, 1980, 1989, 1997, 2004), Timisoara (2008), Bucuresti (2015), Saarbrucken (1990), Ascona (1992), Tore del Benaco (1999), Paty (2000), Cochen See (2001), Szeged (2008), Budapesta (2017).

Expozitia este deschisa publicului aradean, pana in data de 07 decembrie, program de vizitare: Marti-Duminica, 09.00-17.00, Luni – inchis.

Eveniment realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Arad.

 

Adelina Stoenescu,

Compartimentul de Relatii Publice al Complexului Muzeal Arad

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Vicii & Delicii la Expo Arad
Din 19/10
Les films de Cannes se intoarce la Arad
Din 19/10
Vernisaj la Atrium Mall: Anotimpuri la Vasoaia
Din 19/10
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio