Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
13 / Dec / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2017 | inapoi
Concert simfonic - Filarmonica Arad

Joi, 7 Decembrie 2017 ora 19.00, la Sala Cercului Militar va avea loc un Concert simfonic cu Dirijor Iulia Cibisescu Duran si Solist Eugen Cibisescu Duran.

Program

Piotr Ilici Ceaikovski Uvertura 1812 op.49

Iulia Cibisescu Duran Concert pentru vioara si orchestra de camera nr.2

Piotr Ilici Ceaikovski  Simfonia a IV-a in fa major op.36

 

Incepe cea mai festiva luna a calendarului, iar Filarmonica programeaza in debutul ei  o seara in care predomina muzica lui Ceaikovski. Arta orchestrala a celui mai popular compozitor rus, considerata drept unul dintre cele mai atractive subiecte ale repertoriului simfonic universal, este din nou evocata in programul concertului din 7 Decembrie 2017, in paginile Uverturii 1812 si ale Simfoniei a IV-a, in fa minor op.36, imbracand in generozitatea si spectaculozitatea ei numarul solistic al serii, o pagina de prima auditie, din muzica generatiilor recente.

In dubla sa postura, de dirijor si compozitor, Iulia Cibisescu Duran propune o partitura proprie, exersata deja pe scenele altor Filarmonici, invitand la un segment de auditie ancorat in limbajul contemporan. Concertul pentru vioara si orchestra de camera  nr.2,  lucrarea centrala a programului de la ora 19.00, din Sala Cercului Militar, completeaza capitolul de noutati repertoriale, constant imbogatit prin abordarile de programe ale ultimelor luni, vocea solista a partiturii fiind preluata de violonisul Eugen Cibisescu Duran.

Revenim insa la subiectele simfonice ale serii, mentionandu-le atributele esentiale: 1812 este una dintre cele mai fastuoase uverturi din istoria literaturii muzicale,  incarcata de  citate si simboluri sonore, si care pretinde sa se desfasoare intr-un  registru superior al  dinamicii muzicale, pe cand Simfonia a IV-a, in fa minor, contine toate datele unei creatii autobiografice, fiind o dramatica reflectare sonora a fatumului ceaikovskian.

 

Iulia Cibisescu-Duran a studiat compozitia cu acad. prof. dr. Cornel Taranu la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca (1985-90), urmand apoi studiul dirijatului de orchestra cu maestrii Emil Simon si Petre Sbarcea (1991-1996), fiind licentiata in ambele discipline; a obtinut titlul de “Doctor in muzicologie”, in 2001.

A participat la cursurile de compozitie sustinute de Aurel Stroe la Busteni (1992 -1998) si la  ateliere internationale in cadrul Festivalului de tineret de la Bayreuth (1995,1996), la Centre Acanthes - Vileneuve les Avignon (1996),  la Internationaler Meisterkurs fur Komposition – Rheinsberg (1997), iar in anul 2009 a obtinut o rezidenta pentru  compozitie, in Connecticut (SUA).

A dirijat concerte la pupitrul Filarmonicilor din Sibiu, Craiova, Targu-Mures, Ploiesti, Brasov, Botosani, Bacau, Ramnicu-Valcea, Timisoara, Oradea, Vidin (Bulgaria) si Orchestra de Camera Radio Bucuresti. Din 1992 este membra a Uniunii Compozitorilor din Romania, a Asociatiei Romane a Femeilor in Arta, a Societatii Internationale de Muzica Contemporana, iar din anul 2000 a fost cooptata de Professional Women’s Advisory Board of the American Biographical Institute.

Printre multele sale premii se pot enumera acelea castigate la Concursul National de Compozitie Gheorghe Dima (1987, 1989, 1990 si 1992), la Concursurile de compozitie de la Iasi (1996) si Lucian Blaga - Sebes (1996), precum si premiul Uniunii Compozitorilor – filiala Cluj (2006). In calitate de dirijor a obtinut doua premii la Concursul tinerilor dirijori de la Craiova (Premiul “Constantin si Jean Bobescu,1995; Premiul Filip Lazar,1996).

Iulia Cibisescu-Duran este activa si in ipostaza de muzicolog. A scris articole, cronici la diferite ziare clujene (Adevarul de Cluj, Tribuna, Mesagerul Transilvan, Steaua), a participat la conferinte de muzicologie la Rheinsberg (Germania), Cluj- Napoca, Chisinau (Republica Moldova), Tel Aviv (Israel), si i s-a publicat cartea Structuri polimorfe in postmodernismul muzical romanesc (2002, Editura Media Musica, Cluj-Napoca). A scris pana in prezent si doua volume de versuri: ”Ascunzisuri de masti”, Ed. Mesagerul, Cluj- Napoca, 1995 si “Taina Egipteana”, Ed. Cogito, Oradea, 1997.

A infiintat in 1992 ansamblul de muzica contemporana “Art-Contrast” in Cluj-Napoca, cu care sustine numeroase recitaluri in tara si strainatate.

In 2009 sustine un “Recital de muzica clasica contemporana” impreuna cu Amos Elkana (Israel) si Eugen Cibisescu- Duran la Felicja Blumenthal Music Centre din Tel Aviv, Israel si prezinta conferinta cu tema ”Structuri polimorfe in propriile mele compozitii” la Universitatea de Muzica din Tel Aviv.

In 2010 participa in calitate de compozitoare, din partea Romaniei, la Festivalul International “ISCM New World Music Days”- Sydney, Australia unde i-a fost selectionata si interpretata lucrarea proprie “Passacaglia pentru pian”, interpret: Kerry Yong (Marea Britanie), iar in 2013 participa in calitate de compozitoare si delegata din partea UCMR si ARFA la Festivalul “ISCM New World Music Days”-Viena, Austria.

Dintre lucrarile proprii, a inregistrat in anul 2006, Sonata nr. 1 pentru vioara si pian (Romanian Women Composers-2, Romanian Radio Broadcasting Corporation), iar in anul 2008, Concertul pentru viola si orchestra (Antologia muzicii romanesti - Creatia simfonica romaneasca CD 25), cu Orchestra de Camera Radio, dirijor Cristian Brancusi.

Iulia Cibisescu-Duran este conferentiar univ.dr. la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

 

Eugen Cibisescu Duran a absolvit Liceul de Muzica din Targu Mures si sectiile de vioara si viola ale Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca, la clasele profesorilor Valeriu Maior si Olimpiu Moldovan. A urmat cursuri  instrumentale si orchestrale de specializare, sub indrumari de exceptie: Marc Desmond (Opera din Paris), Christfried Brodel (Bach Akademie Stuttgart), Victor Dumanescu (Opera Nationala Cluj Napoca),  Gheorghe Costin (Festivalul Pacem in Terris, Bayreuth).

Cariera instrumentala si-a desfasurat-o in cadrul Operei Maghiare (1996-1998),

Filarmonicii de Stat Transilvania (1996 -1998) si Operei Nationale Romane din Cluj Napoca (1998 -prezent).

A cantat acompaniat de orchestrele Filarmonicilor din Sibiu, Ramnicu Valcea si Bacau si a sustinut recitaluri cu programe din repertoriul clasic si contemporan. A fost invitat in Festivalurile Toamna Muzicala Clujeana si Cluj Modern, si in stagiunile camerale ale Muzeului George Enescu si Ateneului Roman din Bucuresti, precum si acelea ale Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca. A inregistrat Concertul nr. 1 pentru viola si orchestra de coarde de Iulia Cibisescu Duran, cu orchestra de camera Radio Bucuresti, dirijata de Cristian Brancusi, iar in anul 2009 a fost invitat la Felicja Blumental Music Centre din Tel Aviv, unde a sustinut un recital de muzica clasica contemporana, impreuna cu compozitorul israelian Amos Elkana si Iulia Cibisescu Duran.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Arad Open Air Festival revine in 2019
Din 15/01
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio