Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
11 / Dec / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2018 | inapoi
Ziua Culturii Nationale, sarbatorita la Arad

Un program literar artistic dedicat Zilei Culturii Nationale va avea loc luni, 15 ianuarie, in Cladirea Preparandiei din municipiul Arad, principala tema a evenimentului fiind omagierea poetului Mihai Eminescu.

Evenimentul, organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad si Liceul de Arta „Sabin Dragoi“, va incepe la ora 12.00 si va include doua momente, unul artistic si unul literar.

Programul artistic ii va avea ca protagonisti pe elevii Liceului de Arta „Sabin Dragoi“ din Arad care au pregatit un recital de poezii din opera lui Mihai Eminescu si un recital de lieduri pe versurile poetului national.

De asemenea, un cvartet format tot din elevi ai liceului sus numit va prezenta un moment de muzica clasica.

In partea a doua a evenimentului, Lucia Cuciureanu, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Arad va expune in fata celor prezenti o dizertatie intitualta „Eminescu  - o ispita fara timp“ si va recita cateva poezii, creatii proprii.

Conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010,  ziua de 15 ianuarie a fost declarata Ziua Culturii Nationale. Aceasta zi reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul si ganditorul, Mihai Eminescu (1850-1889).

Anul acesta, in 15 ianuarie se implinesc 168 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu.

Ziua Culturii Nationale este  nu numai o zi in care se celebreaza „Luceafarul” poeziei romanesti, ci si o zi de reflectie asupra culturii romane, in general, a esentei romanismului din sufletul oricarui roman, dar si o zi a celor care traiesc pentru a dezvolta cultura romanesca.

In fiecare an, in 15 ianuarie, pe langa Mihai Eminescu, trebuie sa ne gandim si la Ion Creanga, Ion Luca Caragiale, Constantin Brancusi, George Enescu, Sergiu Celibidache, Angela Gheorghiu, Cristian Mungiu si multi altii.

Fie ca sunt cunoscuti din literatura, din muzica, din teatru sau film, din sculptura, pictura ori arhitectura, acestia au marele merit de a fi dus Cultura Nationala mai departe de granitele tarii si in 15 ianuarie, in fiecare an, merita sa fie sarbatoriti.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Oferta bogata la Cinema Arta la final de an
Din 02/12
Caravana filmelor NEXT
Din 05/12
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio