Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
16 / Feb / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2018 | inapoi
Proiectia filmului documentar "Marea Unire - Romania, la 100 de ani"

Marti, 17 aprilie, incepand cu ora 20, la Cinema Arta va avea loc proiectia filmului documentar „Marea Unire - Romania, la 100 de ani”, un film special conceput pentru a marca evenimentele petrecute pe parcursul istoriei moderne a Romaniei si pentru a sarbatori Centenarul Marii Uniri.  Evenimentul este organizat de Primaria Arad prin Centrul Municipal de Cultura, in parteneriat cu Agentia Nationala de Presa AGERPRES.

Povestea pleaca de la contextul istoric international, ajungand la trairile oamenilor de rand, care si-au dorit un singur lucru: o tara in care exista acelasi grai, acelasi port, aceeasi simtire, fara granite.

Filmarile au fost realizate pe teritoriul Romaniei, dar si in Bucovina de Nord si in Basarabia. Filonul istoric, cu date precise, este pastrat in documentar prin interventiile mai multor istorici, care preiau rolul naratorilor, iar latura dramatica, emotionala este pusa in scena prin intermediul oamenilor care, prin marturiile lor, evoca momentele traite de strabunii lor sau chiar de ei.

La proiectie vor participa mai multi protagonisti ai documentarului, precum si o serie de personalitati culturale: istoricii si profesorii universitari Lavinia Betea (naratoarea filmului), Marius Grec si Corneliu Padurean, alaturi de actorul Victor Ignat. Acestia sunt doar cativa dintre cei care vor dialoga cu publicul aradean despre istoria Romaniei.

-------
"Marea Unire - Romania la 100 de ani" e un documentar video realizat de AGERPRES. Acest documentar merge pe urmele celor care au infaptuit Unirea: in Basarabia, Bucovina de Nord si Transilvania, iar urmasii celor care au pus umarul la reintregirea tarii deschid culisele celui mai important moment istoric. Acum, prin vocea celor care povestesc, descoperim ca suntem o natiune fara granite. Romania, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continua sa se scrie.

Regia: Marilena Stanescu, Mihut Nastasache, Sergiu Olteanu
Durata: 80 min
AG - audienta generala

Intrarea este libera

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Luna februarie la Teatrul Clasic Ioan Slavici
Din 10/02
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio