Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
18 / Feb / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2018 | inapoi
Dan Puric la Intalniri cu Personalitati

Dan Puric revine la Arad, in cadrul evenimentului “Intalniri cu Personalitati”, organizat de Consiliul Judetean Arad prin Centrul Cultural Judetean Arad. Conferinta “Jertfa Unirii Noastre”, dedicata Centenarului Marii Uniri, va avea loc in data de 16 aprilie, de la ora 19.00, in sala mare a Teatrului Clasic “Ioan Slavici”. Intrarea este libera.

"Un popor care este vesnic lovit crunt de istorie dar care nicicand nu a ingenunchiat in fata ei ci numai in fata Marelui sau Vis, este un popor nobil si, de aceea, Marea Unire este cununa biruintei peste veacuri a acestui Vis suprem, asezata de Dumnezeu pe fruntea de Martir a neamului Romanesc", marturiseste Dan Puric.

Dan Puric s-a nascut in 12 februarie 1959. Este un actor si regizor roman care a jucat atat in teatru, cat si in film. "Rapsodul bucuriei" si "ortodoxul imbisericit marturisitor", cum e numit Dan Puric in prefata unei carti al carei autor este, s-a nascut la Buzau, dar a copilarit la Nehoiu.

A plecat din Nehoiu la Bucuresti, unde a urmat cursurile liceului "Nicolae Tonitza". Avea talent la desen, dar el voia sa faca teatru. A dat prima oara la Academia de Teatru si Film si a picat. Avea 18 ani si s-a angajat ipsosar pe un santier din Bucuresti.

Dupa un an, a mai incercat o data la Teatru. De aceasta data, esecul l-a trimis in armata, unde si-a petrecut 18 luni din viata. Intors din militarie, a reusit sa intre la Teatru, in clasa lui Dem Radulescu. In 1985 si-a luat licenta si a fost repartizat la Teatrul Mihai Eminescu din Botosani, unde a ramas  pina in 1988, cind s-a mutat in Bucuresti, la Teatrul National I. L. Caragiale.

De-a lungul timpului, a interpretat roluri principale in piese de Aristofan, Shakespeare, Goldoni, Chase, Harwood, Marivaux, Gogol, Caragiale, Eminescu, Blaga si altii. Totodata, a regizat filme si secvente publicitare pentru televiziune in Lausanne - Elvetia, atractia sa catre pantomima concretizindu-se in spectacole prezentate in regie proprie pe scenele teatrelor din Botosani si Bucuresti, dar si la Centrul Cultural European, fiind aplaudat deopotriva la Viena, Novi Sad, Venetia, Budapesta, New York, Chicago, Toronto, Montreal. De asemenea, a sustinut rolul principal intr-un film co-productie romano sarba, in regia Mariei Marek. In arta lui Dan Puric gasim o estetica profund originala, un fel de sculptura in miscare armonioasa, ceva greu de exprimat in cuvinte, care te lasa impresionat si fermecat.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Luna februarie la Teatrul Clasic Ioan Slavici
Din 10/02
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio