Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
21 / May / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2018 | inapoi
Filmele lunii august la Cinema Arta

Arad,  6 august 2018 - O comedie dark, un documentar umanist si o serie de filme de animatie romanesti vor rula in luna august pe marele ecran de la Cinema Arta, dar si in gradina de vara

Incepem periplul cinematografic cu o proiectie in gradina de vara a cinematografului, in data de 10 august, care ne va purta dintr-un weekend de inceput de august direct in Franta anilor '20, pentru a trai les annees folles, alaturi de Edouard si Albert.

"Au Revoir La-Haut” e o mixtura intre comedie, drama si scene parca decupate de pe scena unui teatru, o comedie neagra care ne arata ca tema absurditatii razboiului nu expira niciodata. Filmul a fost premiat cu 5 Premii Cesar in 2018: Cea mai buna regie, Cel mai bun Scenariu, Cea mai buna imagine, Cele mai bun design de costum, Cel mai bun desgin de productie. Mai mult decat atat, "Au Revoir La-Haut” e un film pe care nu ferim deloc sa il numim "de proportii epice", adaptare dupa romanul omonim al romancierului Pierre Lemaitre, premiat la randul sau cu premiul Goncourt pentru unul dintre cele mai aclamate romane despre Primul Razboi Mondial din literatura franceza contemporana.

Continuam imediat ce se incheie weekendul, luni, 13 august, cu o invitatie la conversatie. Ce se intampla atunci cand oameni de nationalitati diferite, cu limbi materne diferite, din clase sociale diferite, care, in conditiile normale oferite de viata cotidiana nu s-ar fi intalnit niciodata, se descopera fata in fata, asezati pe scaune si obligati sa converseze vreme de o ora? Studenti, medici, muncitori, antreprenori, emigranti sau refugiati descinsi din toate colturile globului si scufundati in maruntaiele metropolei pariziene, se intalnesc saptamanal la Centrul Pompidou, ca personaje cu istorii si opinii diferite, pentru lectii gratuite de conversatie in limba franceza.

Rezultatul acestor intalniri e un film profund umanist, documentarul “Atelier de conversatie”, care  ne invita sa reflectam asupra a ceea ce ne apropie sau ne separa in colturile noastre diferite de lume si asupra sfasierii lasate in sufletele noastre de separarea de ceea ce am numit candva „acasa”. Proiectia filmului documentar marcheaza inceputul unei colaborari promitatoare intre Cinema Arta si One World Romania, care vor oferi publicului aradean pe parcursul lunilor care urmeaza o selectie de filme documentare diferite si intrigante, premiate si vizionate in cadrul festivalului One World Romania.

La sfarsitul lunii ne revedem din nou in gradina de vara, in 29 august, la Retrospectiva Filmului Romanesc. Daca in lunile anterioare am vizionat comedii si comedii negre, scurtmetraje moldovenesti si romanesti, filme de fictiune, dar si filme documentare, in august va propunem ceva inedit – o selectie de filme de animatie romanesti, de vazut cu mic si mare.

Proiectiile de filme se deruleaza cu sprijinul Primariei Arad prin Centrul Municipal de Cultura, in parteneriat cu Asociatia CitiZenit.

Foto: Afis program luna august;      

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Festivalul Berii 2019
Din 17/05
Tuning & AutoShow by LSUAV
Din 08/06
Arad Open Air Festival
Din 28/06
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio