Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
26 / Jun / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2018 | inapoi
Les films de Cannes se intoarce la Arad

Editia a doua a festivalului Les Films de Cannes a Arad va avea loc intre 19 si 21 octombrie la Cinema Arta. Cele mai premiate filme de la editia 2018 a festivalului de la Cannes vor rula in premiera la Arad in cadrul festivalului.

Shoplifters i-a adus regizorului Kore-eda Hirokazu primul Palme d’Or din cariera la cea de-a saptea selectie a acestuia in selectia oficiala de la Cannes. Dupa Premiul Juriului primit in anul 2013 pentru Like Father, Like Son, Kore-eda a primit anul acesta recunoasterea suprema pentru un film cald si emotionant despre o familie de hoti marunti care gasesc o fetita abandonata si decid sa o creasca ca si cum ar fi copilul lor.

Runner-up-ul din competitia oficiala din acest an a fost palpitantul thriller al veteranului Spike Lee, BlacKkKlansman, caruia juriul i-a acordat Grand Prix-ul. Filmul urmeaza tendinta ultimilor ani de aducere la lumina a unor povesti care reliefeaza nedreptati si discriminari istorice – rasiale sau de gen, precum 12 Years a Slave al lui Steve McQueen sau Django Unchained al lui Quentin Tarantino.

Filmul lui Spike Lee isi plaseaza actiunea in perioada infamului Ku Klux Klan cand, sub protectia anonimatului albii rasisti au comis numeroase atacuri si linsaje asupra populatiei de culoare din S.U.A. - unele din aceste agresiuni nefiind niciodata aduse in justitie.

Inaintea anuntarii palmaresului oficial, favoritul caselor de pariuri la castigarea Palme d’Or era filmul coreeanului Lee Chang-Dong, Burning. In final, Burning a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun film din competitia oficiala acordat de catre criticii de cinema prezenti la Cannes, grupati in asociatia FIPRESCI. Asociatia acorda in fiecare an cate un premiu pentru cel mai bun film din fiecare dintre sectiunile festivalului. Inspirat dintr-o povestire scurta de Haruki Murakami, Burning este un thriller romantic in care un scriitor aspirant si un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiasi fete.

In cele trei zile vor fi proiectate sapte filme in premiera. Programul complet al celei de-a doua editii a Les Films de Cannes a Arad poate fi consultat pe http://filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/program/arad-2/.

Pretul biletelor va fi de 12 lei, respectiv 8 lei cu reducere. Abonamentele vor fi, ca si la editia precedenta de 50 lei iar cel cu reducere de 30 de lei.

Biletele si abonamentele sunt disponibile in avans la Cafeneaua Literara Joy’s, iar in timpul festivalului  vor putea fi achizitionate de la Cinema Arta. Pretul unui bilet este 12 lei sau 8 lei cu reducere pentru elevi, studenti si pensionari, iar un abonament care permite accesul la toate cele 7 proiectii costa 50 lei, respectiv 30 lei cu reducere.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Arad Open Air Festival
Din 28/06
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio