Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
23 / Mar / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2018 | inapoi
Jazz simfonic la Festivalul Toamna Muzicala Aradeana

Dupa bucuria succesului alaturi de Grigore Lese, pianistul Sorin Petrescu si percutionistul Doru Roman, doi dintre cei mai performanti muzicieni ai scenelor de muzica clasica din  Romania, se reintorc la Arad, pentru un program de jazz simfonic. Sunt insotiti de aceasta data de senzationalul saxofonist israelian Kobi Shem Tov si de bateristul Mario Florescu, iar programul lor, din seara de 8 Noiembrie, este din nou unul electrizant.

Aflati intre nostalgia verii trecute (Seascape, Summer Skies) si asteptarea iernii (Sleigh Ride), ne propunem sa dezvaluim alaturi de ei fatetele multiple ale jazz-ului simfonic. Frenezia jazz-ului latino irumpe in lucrarea lui Joe Porter, The Traveling Carnival; stilul jazz fusion da cale libera bucuriei de a trai (Gabiel Malancioiu - Joie de Vivre ), intr-un parcurs sonor care te tine cu sufletul la gura; armoniile subtile si ritmul incitant, marca Dave Brubeck, raman mereu fermecatore (It’s a Raggy Waltz); iar  Dan Dediu isi propune sa cumpere teme celebre din „Magazinul” Chopin (Shopping Chopin), pentru a le metamorfoza. Leroy Anderson, cu glumele lui pe cat de rafinate, pe atat de seducatoare anunta finalul de concert, un simfonic spectaculos, programat in sala Palatului Cultural, in seara de Joi, la ora 19.00.

Are numai 26 de ani si este considerat unul dintre cei mai valorosi saxofonisti din Israel.

Instrumentist, compozitor si producator, Kobi Shem Tov s-a nascut in nordul Israelului, in orasul Carmiel, unde a studiat  la conservator saxofon clasic si jazz. In prezent este  student in ultimul an al Academiei de Muzica si Dans din Ierusalim, unde studiaza la clasa de compozitie a profesorului Michael Wolpe.

Kobi Shem Tov este deopotriva producator si realizator de proiecte de muzica clasica israeliana.

Pianistul Sorin Petrescu si-a inceput studiile muzicale la Liceul de Muzica „Ion Vidu“ din Timisoara si a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa profesorului Constantin Ionescu Vovu.

In anii 1980 si 1981 a participat la cursurile de vara ale Seminarului international de la Weimar, la clasa de maiestrie a pianistului Rudolf Kehrer.

Din anul 1982, Sorin Petrescu este solist concertist al Filarmonicii Banatul  si membru al Trio-ului Contraste, fiind unul dintre cei mai activi promotori ai muzicii contemporane.

Sorin Petrescu este laureat al Concursului International de pian de la Mazara-Italia (Premiul II) si a fost distins cu premiul I la concursurile nationale ale muzicienilor profesionisti in 1983, 1985, 1987, 1989, cu Premiul Revistei „Astra“ din Brasov (1988), Premiul Criticilor Muzicali (1989) si Premiul Uniunii Compozitorilor din Romania.

Sorin Petrescu a participat in cadrul mai multor festivaluri muzicale precum: Festivalul „George Enescu“ (1988, 1991, 2007), Festivalul international de la Varna (Bulgaria), Festivalul pentru Europa de Est de la Bergen (Norvegia), Festivalurile de muzica contemporana de la Darmstadt (Germania), Bogota (Columbia), „East-West Festival“ – Amsterdam (Olanda), „The New Music Festival“ – Huddersfield (Marea Britanie), „Musicorama“ (Hong Kong).

A concertat si in China, Polonia, Ungaria, fosta U.R.S.S., Germania, Olanda, Franta, Elvetia, Taiwan, Anglia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Puerto Rico si a realizat inregistrari  radio, TV si la Casele de discuri Electrecord, Gutingi, Cavalli, Altri Suoni.

Sorin Petrescu este doctor in muzicologie.

Doru Roman a absolvit Liceul de Muzica Ion Vidu  din Timisoara, la clasa de percutie a profesoarei Viorica Siminescu si a urmat cursurile Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca la clasa Maestrului Grigore Pop. A fost angajat  al Operei Romane din Timisoara pana in anul 1990, cand devine membru al Orchestrei Filarmonicii Banatul. A obtinut statutul de solist - concertist in toamna anului 2007, devenind si  indrumatorul clasei de percutie la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Dintre activitatile sale multiple se impune a fi amintita implicarea sa ca membru al Orchestrei Internationale Europa Symphony - Viena, Orchestrei Metropolitan - Bucuresti, Ansamblului de Percutie - Cluj-Napoca, Ansamblului de Percutie Rhythmic - Timisoara si Old Dixieland Jazz Band. Este coordonator al Ansamblului Percutissimo al Facultatii de Muzica din Timisoara si membru al Trio-ului Contraste.

De-a lungul timpului, Doru Roman a obtinut cinci Premii I la Concursurile Nationale de Percutie, Premiul  Criticilor din Romania (1985), Premiul  Special la Festivalul de Jazz – Sibiu (1986), Premiul Pro Cultura Timisiensis si Premiul  UCMR (2008).

A sustinut concerte ca solist, acompaniat de majoritatea orchestrelor importante din tara si patru concerte  acompaniat de Orchestra Nationala din Taiwan. A participat la numeroase festivaluri internationale dintre care amintim: Contemporary Music Festival - Darmstadt (Germania 1991, 1992, 1996, 2004) S.I.M.C. Festival - Lausanne (Elvetia), Contemporary Music Festival - Huddersfield (Anglia), Musicarama Festival - Hong-Kong, Agde Musica si Festivalul International al Muzicii Universitare - Belfort (Franta), Tage der neue Musik - Bamberg, Zeit fur Neue Musik - Bayreuth, Oldenburger Kammermusik Festival, Geselleschaft fur Neue Musik - Mannheim, Komponistinnen und Ihr Werk - Kasel (Germania), Festivalul Stockholm New Music, Festivalul International George Enescu - Heidelberg si Mannheim si altele. A fost apreciat pentru programele sale de recital  in tari precum Olanda, Elvetia, Belgia, Italia, Bulgaria, Austria, Ungaria, Franta, Spania, China, Columbia, Danemarca si  Taiwan.

Doru Roman a realizat numeroase inregistrari radio si DVD, dintre care 6 concerte in calitate de solist si alte 25 in diferite concerte si recitaluri cu ansamblurile din care face parte.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
GastroPan 2019 - Expo Arad
Din 28/03
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio