Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
21 / Apr / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2018 | inapoi
Oferta bogata la Cinema Arta la final de an

Cele mai populare filme romanesti ale anului revin la „Arta“

La cererea publicului, doua dintre cele mai populare filme romanesti ale anului vor fi prezentate in cadrul unor proiectii speciale in 2 decembrie, la 18.00, respectiv 20.00. MOROMETII 2 reprezinta continuarea mult-asteptata a ecranizarii din 1988, in vreme ce pelicula ROMANIA NEIMBLANZITA surprinde in ipostaze fascinante frumusetea mediului natural, inca nealterat, din tara noastra.

 Caravana filmelor NEXT­ – 100 de ani de scurtmetraje romanesti

In incheierea editiei 2018 a Retrospectivei Filmului Romanesc, in 5 decembrie, ora 20.00, vor fi prezentate proiectii reunite de Caravana Next sub egida „100 de ani de scurtmetraje romanesti“. Timp de doua ore vom asista la o incursiune in istoria scurtmetrajului romanesc, incepand cu anul 1928 pana in anul 2016, vizionand productii ale unora dintre cei mai importanti regizori romani:

ASA E VIATA, regia Marin Iorda, 1928, 12 min.;

SCURTA ISTORIE, regia Ion Popescu Gopo, 1957, 10 min.;

ARTA APARARII INDIVIDUALE, regia Ovidiu Bose Pastina, 1980, 20 min.;

MARIANA, regia Cristian Mungiu, 1997, 18 min.;

POVESTE LA SCARA C, regia Cristian Nemescu, 2002, 15 min.;

CALATORIE LA ORAS, regia Corneliu Porumboiu, 2003, 19 min.;

PIPA, SEXUL SI OMLETA, regia Ana Maria Comanescu, 2016, 23 min.

Florin Piersic jr. discuta cu cinefilii aradeni

In luna decembrie Cinema „Arta“ gazduieste trei premiere cinematografice romanesti. Seria acestora va fi deschisa de cel mai recent film al regizoarei Anca Damian, MOON HOTEL KABUL, o pelicula cu multe straturi si intelesuri, precum un puzzle prin care se incearca reliefarea adevarului. Beneficiind de un scenariu scris de Anca Damian si Lia Bugnar, MOON HOTEL KABUL il are in rolul principal pe Florin Piersic jr., care va participa la discutii cu publicul cinefil de la „Arta“, dupa proiectia din 6 decembrie, de la ora 20.00. Acesta este cel mai recent  film, al casei de productie Aparte Film, fiind distins cu Premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul de Film de la Varsovia din acest an.

Un film provocator este DRAGOSTE 1. CAINE, primul film din TRILOGIA BALCANICA, in regia lui Florin Serban, regizor cunoscut mai ales pentru filmul EU CAND VREAU SA FLUIER, FLUIER, castigator al Marelui Premiu al Juriului la „Berlinale“ in 2010. Proiectia filmului va avea loc in 7 decembrie, la ora 20.00.

Cu o distributie de exceptie, avandu-l in rol principal pe Bogdan Dumitrache, caruia i se alatura Adrian Titieni, UN OM LA LOCUL LUI, in regia lui Hadrian Marcu, ne prezinta un triunghi amoros care este zdruncinat de o sarcina neplanificata.  „Oamenii cauta instinctiv conexiunile emotionale dar acestea sunt intotdeauna legate de o persoana. Acest aspect face lucrurile complicate. Cateodata e preferabil sa ramai singur, dar singuratatea nu este o optiune pe termen lung. Aceasta contradictie ii aduce pe unii dintre noi intr-o permanenta stare de conflict”, spune regizorul despre ideea care a stat la baza filmului. Filmul va fi proiectat in 14 decembrie, la ora 20.00.

 „Documentary Mondays“, din nou la Arad

Anul 2018 a fost cat se poate de prolific in ceea ce priveste proiectiile de film documentar la Cinema „Arta“. Dupa documentare extrem de apreciate de public, precum RACING EXTINCTION sau SONITA, in luna decembrie documentarele din seria „Documentary Mondays“ revin la Arad. Cele trei documentare pe care le vom viziona in decembrie abordeaza, fiecare dintr-o alta perspectiva, problema tehnologiei. Seria „Documentary Mondays“ reprezinta un program al Centrului Ceh.

Primul documentar, THE FUTURE OF WORK AND DEATH (3 decembrie, ora 20.00) abordeaza subiectul evolutiei exponentiale a tehnologiei. Filmul pune accent pe modul in care tehnologia viitorului ar putea schimba semnificativ cele doua caracteristici inevitabile ale experientei umane – timpul si moartea.

Din documentarul LOVE AND ENGINEERING (10 decembrie, ora 20.00) aflam cum se impaca inginerii cu dragostea, din perspectiva unui inginer in calculatoare din Bulgaria, care sustine ca a reusit sa gaseasca hack-ul pentru dragoste. Insa surpriza cea mai mare vine chiar la ultima proiectie de la Cinema Arta de anul acesta, in 17 decembrie, de la ora 20.00, cand vom afla cum am putea sa calatorim in timp de la Jay Cheel, realizatorul documentarului HOW TO BUILD A TIME MACHINE.

 

PROGRAM:

2 decembrie, ora 18:00 - ROMANIA NEIMBLANZITA

r: Tom Barton-Humphreys / durata: 90 minute

AG - audienta generala

 

2 decembrie, ora 20:00 - MOROMETII 2

r: Stere Gulea / durata: 109 minute

AG - audienta generala

 

3 decembrie, ora 20:00 - THE FUTURE OF WORK AND DEATH [Documentary Mondays]  

r: Sean Blacknell, Wayne Wals / durata: 88 minute

AG - audienta generala   

 

5 decembrie, ora 20:00 - CARAVANA FILMELOR NEXT - 100 de ani de scurtmetraje romanesti  

 

6 decembrie, ora 20:00 - MOON HOTEL KABUL + Q&A cu Florin Piersic Jr.

r: Anca Damian / durata: 90 minute

AP12 - acordul parintilor pentru copii sub 12 ani

 

7 decembrie, ora 20:00 - DRAGOSTE 1. CAINE

r: Florin Serban / durata: 103 minute

N15 - nerecomandat copiilor sub 15 ani

 

10 decembrie, ora 20:00 - LOVE & ENGINEERING [Documentary Mondays]

r: Tonislav Hristov / durata: 81 minute

AP12 - acordul parintilor pentru copii sub 12 ani    

 

14 decembrie, ora 20:00 - UN OM LA LOCUL LUI

r: Hadrian Marcu / durata: 93 minute

AP12 - acordul parintilor pentru copii sub 12 ani   

 

17 decembrie, ora 20:00 - HOW TO BUILD A TIME MACHINE [Documentary Mondays]

r: Jay Cheel / durata: 82 minute

AG - audienta generala

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Arad Open Air Festival
Din 28/06
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio