Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
20 / Jan / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2011 | inapoi
Concertul simfonic al Orchestrei Filarmonicii din Moscova

Asociatia Culturala Musikforum Europa Arad în colaborare cu Asociatia Culturala Pro Philharmonia Timisoara, cu sprijinul Primariei şi Consiliului Local al Municipiului Arad

invită melomanii arădeni la un eveniment de excepţie

Concertul simfonic al Orchestrei Filarmonicii din Moscova

Concertul va avea loc în data de 24 mai 2011 ora 19.30, în sala mare a Palatului Culural Arad. Prestigiosul ansamblu simfonic format din peste 100 de instrumentişti va urca pe scena Palatului Cultural sub bagheta maestrului Yuri Botnari, cu un program ales exclusiv din creaţia compozitorilor ruşi Ceaikovski şi Rahmaninov.

Pentru a oferi tuturor iubitorilor muzicii bucuria acestui eveniment de excepţie, organizatorii au decis ca publicul să aibă acces liber în sala de concert.  
Evenimentul va reprezenta o nouă pagina memorabilă în viaţa culturală a oraşului nostru, ducând mai departe tradiţia concertelelor unor iluştri muzicieni precum Brahms, Liszt, Johann Strauss, Richard Strauss, Bela Bartok sau Enescu, pe care Aradul i-a găzduit de-a lungul istoriei.
Scena de concerte aradeană va fi prima pe care artistii ruşi vor concerta în ţara noastră, în cadrul unui turneu mondial aniversar ce va cuprinde Spania, Portugalia, Germania, Austria, Coreea de Sud, China şi Statele Unite. În România, Orchestra Filarmonicii din Moscova va mai susţine concerte în capitală şi în cadrul Festivalul Internaţional Timişoara Muzicală.

Orchestra Filarmonicii din Moscova

Recunoscută printre cele mai valoroase ansambluri filarmonice ale lumii, Orchestra Filarmonicii din Moscova a fost fondată în anul 1951, iar din 1973 are statutul de orchestră academică. De-a lungul celor 6 decenii de activitate, ansamblul a fost condus de bagheta a numeroşi iluştri dirijori sovietici şi străini, a acompaniat celebri solişti, a susţinut turnee în peste 50 de ţări, pe toate marile scene ale lumii şi a interpretat în premieră mondială creaţiile simfonice târzii ale compozitorului Dmitri Şostakovici. Printre marii artişti şi dirijori care au concertat cu Orchestra Filarmonicii din Moscova sunt Igor Stravinski, Zubin Mehta, Yehudi Menuhin, Arthur Rubinstein sau Victor Tretyakov.   

Yuri Botnari

Unul din cei mai apreciaţi dirijori europeni, Yuri Botnari s-a născut la Chişinău (Republica Moldova). A studiat vioara la Conservatorul din Chişinău şi a debutat ca dirijor la pupitrul Orchestrei de Stat din Leningrad. Şi-a continuat studiile cu profesorul Yuri Musin la Leningrad iar apoi la Conservatorul de Stat din Moscova cu profesorul Yuri Simonov.
A fost director artistic şi dirijor principal la Teatrul Muzical Naţional din Moscova, director muzical al Agenţiei Estind Art organizand festivaluri muzicale şi de operetă, a condus festivaluri şi concursuri instrumentale. Este prim-dirijor al Marii Orchestre Filarmonice de Cameră din Moscova şi dirijor al Orchestrei Filarmonice din Moscova.
Este vicepreşedintele Societăţii Muzicale Ruse, a fost distins cu importante premii internaţionale iar în 2010 a primit cea mai înaltă distincţie de stat a Republicii Moldova, medalia de aur „Ştefan cel Mare“.

Asociaţia culturală „Musikforum Europa Arad“
„Musikforum Europa Arad“ este o asociatie culturală non profit, înfiinţată în Arad în anul 1994 cu sprijinul Ministerului Culturii şi Educaţiei din Austria, cu scopul de a promova în formele cele mai potrivite şi mai eficiente dezvoltarea vieţii culturale, în special a celei muzicale în România, de a încuraja tinerele talente şi cooperarea pe multiple planuri cu asociatii similare din ţară şi străinătate. Printre proiectele „Musikforum Europa Arad“ care se bucură de larga apreciere melomanilor arădeni se numără Festivalul Arădean de Muzică Vieneză şi Gala de Operă în aer liber, organizate anual în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad şi Filarmonica de Stat Arad. 
Respectându-şi traiectoria culturală, „Musikforum Europa Arad“ îşi propune pentru viitor noi proiecte de înaltă ţinută. Din dorinţa de a oferi melomanilor din vestul ţării cât mai multe evenimente de mare valoare, Asociatia Culturală Musikforum Europa Arad şi Asociaţia Culturala Pro Philharmonia din Timişoara au început în acest an colaborarea pentru a da o nouă dimensiune unor evenimente de tradiţie organizate în cele două oraşe, reprectiv Festivalul Arădean de Muzică Vieneză şi Festivalul Internaţional Timişoara Muzicală. Concertul simfonic sustinut pe scena Palatului Cultural din Arad de Orchestra Filarmonicii din Moscova este primul eveniment organizat sub egida colaborării cu Asociaţia Culturala Pro Philharmonia.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Luna plină de teatru!
Din 06/01
Start la proiectii la Cinema Arta
Din 17/01
Targ de Nunti 2019
Din 19/01
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio