Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
23 / Jun / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact

Login firma
Pentru folosirea serviciilor 'Catalog Firme' trebuie sa va autentificati folosind un cont de Firma
Cont
Parola
Inscrie firma
Jante Auto
Lumanari Mueller Kerzen
HPA Quality Placement
Servicii de curatenie
Expert ADR - Marfa periculoasa
Westtech - piese auto reconditionate
Ferestre lemn stratificat, usi lemn stratificat, pergole, copertine
Hanul Moara cu Noroc
Automatizari porti, Usi de Garaj Arad si Timisoara
Haine de piele si blana
 

La Arad se fabrică vagoane de tren pentru Italia şi Cehia!


Autor: Andrei Ando

Astra Vagoane Călători a câştigat în Cehia licitaţia pentru furnizoarea  de vagoane moderne de pasageri
 
Fabrica de vagoane călători din Arad a primit ieri o veste bună: a câştigat licitaţia la care participase în Cehia, pentru realizarea unui număr de 50 de vagoane de călători. Pentru industria producătoare de vagoane din România este o mare realizare, dacă ţinem cont că Astra concurează pe o piaţă internaţională unde competitorii sunt de talie mondială. 
Faptul că Astra iese în Europa (pentru că pe piaţa asiatică este prezentă de mai mulţi ani, având acum în derulare contracte cu Iranul) nu este însă o noutate absolută. Arădenii lucrează şi pentru piaţa din Italia. Au primit o comandă iniţială de 40 de vagoane, care a fost deja suplimentată cu încă 12 unităţi, pentru că italienii au fost foarte mulţumiţi de raportul preţ-calitate. Ieri, când am vizitat „hala albastră” a fabricii, câteva vagoane erau finisate, muncitorii lucrau la interioare şi la personalizarea exterioară. 
Interiorul vagoanelor pentru Italia este suprinzător de elegant. Scaune cu pluş, grupate câte două. Din cinci în cinci metri televizoare LCD încastrate în peretele vagonului, iar la intrare sunt un televizor cu diagonală mare şi un aparat cu infraroşu de citire a biletelor. Vagoanele sunt de clasă superioară şi surprind vizual şi din exterior, prin culorile vii pentru care au optat clienţii italieni. 
„Ne-am străduit să corespundem pretenţiilor celor din occident, şi vreau să vă spun, fără falsă modestie, că nu a trebuit să ne străduim foarte mult. Noi am avut colaborări cu toţi concurenţii noştri cei mai importanţi şi am făcut faţă atât de bine, încât nu exista nicio diferenţă calitativă între noi şi ei. Asta ne-a determinat să avem mai mult curaj, şi iată că reuşim să facem faţă pe o piaţă extrem de exigentă”, ne-a declarat Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători S.A. Peste 80% din componentele vagonului sunt realizate chiar la Arad sau în interiorul grupului Astra, ceea ce demonstrează forţa reală a unei companii clasate pe poziţia întâi în topul naţional al întreprinderilor mari din România.
Astra începe aprovizionarea pentru onorarea comenzii din Cehia. Faptul că fabrica din Arad şi-a adjudecat acest contract important aduce stabilitate şi confirmă bunul renume de care compania se bucură şi pe plan extern. Iată că se poate performa şi atunci când o companie nu este sub tutelă politică, iar performanţa Astra în Europa Centrală şi de Vest este o dovadă a faptului că uzina arădeană şi grupul din care face parte fac faţă fără dificultăţi într-un mediu de afaceri pus în mişcare exclusiv de regulile economiei de piaţă. Câte societăţi româneşti pot afirma despre ele acelaşi lucru?!
În hala unde se pregătesc de export vagoanele pentru Italia sunt garate şi două vagoane pentru piaţa internă. Ele diferă la exterior doar prin culoare de cele de export (cel puţin la o primă vedere de profan). Interiorul, deşi mai auster decât la cele pentru italieni, este totuşi mult deasupra a orice există pe căile ferate române, excluzând Săgeata Albastră, realizată însă tot la Arad. Este vorba de vagoane noi, care se vând la un preţ ce practic face inutilă reparaţiile capitale la vagoanele vechi. Este mai economic şi mai util să cumperi astfel de vagoane noi decât să investeşti în vechituri.

 
 
La finalul anului iese şi prototipul tramvaiului Imperio
În paralel cu producţia de vagoane pentru Italia şi Cehia, proprietarul grupului Astra pregăteşte alte două proiecte, despre care însă acum nu doreşte să ofere detalii. În orice caz, până la lansarea prototipului de tramvai Imperio, realizat exclusiv de Astra la Arad, Valer Blidar se pregăteşte să inaugureze un hotel de cinci stele în cartierul Grădişte, primul de acest gen din municipiul Arad, şi un restaurant de lux, cu motive clasice. Luna trecută, Valer Blidar a inaugurat două filiale ale Băncii Feroviara (banca sa), la Arad, una în centrul Aradului, cealaltă într-un complex comercial. De numele său se mai leagă, în municipiul nostru, şi firma de pază şi protecţia Arcons, pe care a preluat-o recent, dar şi o investiţie de mare amploare pe care o pregăteşte în staţiunea Moneasa.


La expoziţia mondială
La mijlocul lunii, o delegaţie arădeană participă, la Berlin, la expoziţia mondială de material rulant. Astra merge în capitala Germaniei ca una dintre revelaţiile acestei ramuri industriale, concurentă de la egal la egal cu Siemens, Bombardier sau Alstom.  „Nu avem complexe faţă de absolut nimeni. Noi am avut colaborări cu liderii mondiali sau europeni şi ne-am demonstrat şi nouă, şi lor, că suntem la fel de buni. Avem specialişti de valoare, capitalul uman este una dintre principalele noastre atuuri”, ne-a declarat Valer Blidar.


„Reuşim să facem faţă pe o piaţă extrem de exigentă” - Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători S.A.

08/09/2010
 
Vizualizari: 2601 Trimite unui prieten
Sursa: Observator.info Discuta aceasta stire pe Forum

 
Opinia lui doiniaporea din 2010-10-08 09:06:19
super o.k.

Opinia ta conteaza!
Atentie: puteti sa introduceti o singura opinie per stire.
Nume
Opinia

Nu ne asumam raspunderea pentru opiniile exprimate in aceasta pagina.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Revolutia Street FOOD Festival revine la Arad cu mult gust si savoare
Din 14/06
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio