Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
21 / May / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact

Login firma
Pentru folosirea serviciilor 'Catalog Firme' trebuie sa va autentificati folosind un cont de Firma
Cont
Parola
Inscrie firma
VerificareTVA - Informatii fiscale in timp real
Ferestre de Mansarda
Cosmetice Naturale
Jante Auto
Lumanari Mueller Kerzen
HPA Quality Placement
Servicii de curatenie
Expert ADR - Marfa periculoasa
Westtech - piese auto reconditionate
Hanul Moara cu Noroc
Automatizari porti, Usi de Garaj Arad si Timisoara
 

DGASPC Arad, partener pentru consolidarea retelei de asistenti maternali


Autor: Arq.ro

Consiliul Judetean Arad a aprobat DGASPC Arad suma de 385.998,47 lei din valoarea finantarii nerambursabile solicitate de autoritatea finantatoare a unui proiect ce vizeaza consolidarea retelei de asistenti maternali.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad a fost cooptata ca partener in proiectul „TEAM-UP: Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor” depus de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie in cadrul apelului non-competitiv „Reducerea numarului de copii si tineri plasati in institutii, prin consolidarea retelei de asistenti maternali”.

Finantatorul proiectului este Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operational Capital Uman si propune implementarea de activitati ce privesc dezvoltarea de instrumente, proceduri, mecanisme noi de formare a asistentilor maternali, imbunatatirea nivelului de competente al acestora, dar si asigurarea necesarului de resurse umane prin identificarea asistentilor maternali activi in reteaua actuala si recrutarea persoanelor interesate sa aiba aceasta profesie.

„Principalele lectii invatate in cadrul reformei din domeniul protectiei copilului in ceea ce priveste dezinstitutionalizarea arata ca planificarea inchiderii centrelor si a dezvoltarii de noi servicii trebuie sa aiba la baza nevoile specifice identificate pentru fiecare copil si familia acestuia, precum si consultarea lor, iar inchiderea centrelor de plasament trebuie obligatoriu insotita de dezvoltarea si intarirea serviciilor de prevenire a separarii copiilor de familie de la nivel de comunitate. Romania si-a luat angajamentul sa asigure trecerea de la institutii de tip rezidential la servicii comunitare, iar extinderea retelei de asistenta maternala este una din directiile pe care trebuie sa le exploatam si astfel suntem extrem de bucurosi sa fim parteneri in acest proiect.”declara Erika Stark, director general DGASPC Arad.

DGASPC Arad dispune in prezent de 108 de posturi de asistenti maternali prevazuti in statul de functii din care insa sunt activi 89 de asistenti maternali. Acestia ingrijiesc 106 copii.

Numarul de asistenti maternali propus de catre DGASPC Arad ce ar putea fi angajati prin proiectul non-competitiv ANPDCA –parteneriat DGASPC este de 20 de persoane, cate 4 pentru fiecare an in perioada 2018-2023, proiectul derulandu-se pe parcursul a 5 ani.

05/12/2018
 
Vizualizari: 424 Trimite unui prieten
Sursa: Arq.ro Discuta aceasta stire pe Forum

Opinia ta conteaza!
Atentie: puteti sa introduceti o singura opinie per stire.
Nume
Opinia

Nu ne asumam raspunderea pentru opiniile exprimate in aceasta pagina.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Festivalul Berii 2019
Din 17/05
Tuning & AutoShow by LSUAV
Din 08/06
Arad Open Air Festival
Din 28/06
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio