Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Parteneriat intre orasele Arad si Lendava (Slovenia)

In 16 mai, primarul Gheorghe Falca si viceprimarul Levente Bognar s-au aflat la Lendava, unde a au semnat un parteneriat de claborare.

”Inca din anul 2010, municipiul Arad si orasul Lendava au stabilit si dezvoltat bune relatii de colaborare,  bazate pe numeroasele puncte de interes comun in domeniul cultural si al protectiei mediului prin valorificarea surselor alternative de energie. Reprezentantii celor doua administratii locale si-au exprimat, pe parcursul intalnirilor din ultimii ani,  dorinta de a strange relatiile de colaborare. In 2015,  municipiul Arad si-a manifestat disponibilitatea pentru incheierea unui acord de parteneriat”, precizeaza un comunicat al Primariei Arad.

Conform sursei citate, cele doua administratii si-au propus dezvoltarea unei colaborari in vederea valorificarii resurselor de apa termala, punerea in valoare a patrimoniului celor doua comunitati, precum si accesarea programelor de finantare lansate de Uniunea Europeana, in domenii de interes comun.

Pe baza unor programe corespunzatoare, cele doua administratii vor facilita si colaborarea intre institutii culturale, organizatii, asociatii si ansambluri artistice.

Acordul incheiat vizeaza de asemenea efectuarea unor schimburi de experienta intre unitatile locale de invatamant, facilitand colaborarea dintre elevi, studenti, cadre didactice si cercetatori, in conformitate cu atributiile de care dispun la nivel local.

Ca o curiozitate, orasele Arad si Lendava mai au ceva in comun: mostenirea artistica lasata de sculptorul Zala Gyorgy,  unul dintre cei mai importanti artisti plastici europeni de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX. Gyorgy s-a nascut in anul 1858 la Lendava si este autorul Statuii Libertatii aflata in Parcul Reconcilierii Romano-Maghiare din Arad.

Autor: Arq.ro, 19/05/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum