Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Pastratorii Traditiei din Pecica au patruns in sufletul romanilor din Cehia!

O delegatie pecicana, condusa de fostul senator Constantin Traian Igas, a participat duminica, 10 septembrie, la Sarbatoarea Romanilor din Republica Ceha, editia a VII-a. Delegatia pecicana a participat la aceasta sarbatoare datorita fostului senator aradean care printr-o stransa colaborare cu reprezentantii Romaniei la Praga si o buna colaborare cu reprezentantii comunitatii romanilor din Cehia au demarat acest proiect de sustinere a folclorului aradean in fata a peste o mie de romani stabiliti in Cehia.

"Ma bucur ca am reusit ca prin aceasta buna colaborare cu reprezentantii Romaniei la Praga sa creez aceasta punte de legatura intre comunitatea din Arad si cea stabilita departe de casa, aici in Cehia. Le multumesc pentru sprijin tuturor celor implicati de ambele parti, reprezentantilor Ambasadei Romaniei in Cehia, Consulatului, doamnei Eugenia Pete, directorul Casei de Cultura Pecica, institutie care gazduieste Ansamblul Pastratorii Traditiei, domnului Dedulea Nicolae. Comunitatea este coordonata de ani buni de dl. Dedulea, un adevarat roman care are origini aradene si care face eforturi mari pentru pastrarea specificului romanesc in randul comunitatii de aici. De asemenea, m-am bucurat sa pot partiticipa la slujba ortodoxa impreuna cu romanii de aici”, declara fostul senator de Arad, Constantin Traian Igas.

Evenimentul a avut loc in Praga, pe Terasa Muzeului Etnografic, iar dupa deschiderea oficiala, programul a continuat la ora 14 cu un program artistic sustinut de solisti de muzica populara si usoara din Arad. Ansamblul Folcloric “Pastratorii Traditiei“ din Pecica a sussinut doua reprezentatii in cadrul programului, unul de la ora 15 si al doilea de la ora 17.30, programul incheindu-se cu reprezentatii artistice oferit de solisti din Arad.

Autor: Arq.ro, 11/09/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum