Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Achitarea taxei pentru morminte

Gospodarirea Comunala Arad informeaza detinatorii locurilor  de inhumare aflate in cimitirele Eternitatea, Gai, Pomenirea si Muresel, carora le-au expirat concesiunea, sa se prezinte cat mai repede la Serviciul Administrare Cimitire, cu sediul de pe str. Poetului  nr. 1 (pentru Cimitirele Gai si Eternitatea) sau calea Bodrogului nr. 1 (pentru Cimitirele Muresel si Pomenirea) de luni pana vineri, intre orele 08:00-15:00, telefon 0257/272.117 sau 0257/281.161, in vederea preschimbarii actelor de dare in folosinta, actelor/contractelor de concesiune si achitarii taxelor de inchiriere  cimitire/locuri de veci pe 7 respectiv 25 ani.

In caz contrar se vor aplica prevederile:
● Legii Nr.102/11.07.2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare, care precizeaza la art. 19: “Administratorul cimitirului retrage dreptul de folosinta a locurilor de inhumare si ii instiinteaza in scris pe titularii dreptului de folosinta in urmatoarele cazuri:
a) titularului i se atribuie un alt loc de inhumare;
b) parasirea sau mentinerea in stare de neingrijire pe o perioada mai mare de 2 ani a locurilor de inhumare si a lucrarilor funerare, dupa o notificare prealabila;
c) neplata taxelor in conditiile prevazute de contract.’’

Momentan exista 4855 locuri de veci concesionate si expirate in cimitirul Pomenirea, 50 locuri de veci concesionate si expirate in cimitirul Muresel, 3200 locuri de veci concesionate si expirate in cimitirul Eternitatea si 480 de locuri de veci concesionate si expirate in cimitirul Gai.

In conformitate cu regulamentul privind organizarea si functionarea cimitirelor va rugam sa va prezentati la Administratia Cimitirelor pentru achitarea taxei si claificarea situatiei concesionarii locului de veci .

Plata se efectueaza prezentand actul de identitate (original), contractul de concesiune (original) si ultima chitanta privind achitarea taxei. Persoanele care nu detin ultima chitanta trebuie sa prezinte o dovada privind achitarea taxei obtinuta de la prestatorul de servicii din cadrul cimitirului respectiv.

Taxa de concesionare pentru locurile de veci se achita de catre beneficiarii contractelor de concesiune a locurilor de veci la Serviciul Administrare Cimitire, Directia Gospodarire Comunala Arad.

Conducerea societatii GCA

Autor: Vasile Zărăndan, 10/10/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum