Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Unanimitate pentru amplasamentul final al Monumentului Marii Uniri

Luni, 16 aprilie 2018, consilierii locali municipali au votat in unanimitate proiectul de hotarare privind stabilirea amplasamentului final al Monumentului Marii Uniri de la 1918. Este vorba despre zona din fata Consiliului Judetean Arad.

In adoptarea locatiei finale, alesiilor locali li s-a cerut printr-o adresa oficiala din partea Ministerului Culturii sa ia inconsiderare atat diferenta de costuri privind amenajarea zonei, cat si timpii de executie a aplasarii monumentului in cele doua locatii identificate:  Lacul Padurice, respectiv zona din fata Consiliului Judetean Arad.

Mai mult decat atat prin intermediul aceluiasi document primit de Primaria Municipiului Arad in cursul serii de sambata 14 aprilie 2018,  Ministerul Culturii si a Identitatii Nationale a infomat municipalitatea ca prin hotararea judecatoreasca defnitiva a Tribunalului Bucuresti,  autorul Florin Codre, are obligatia atat a realizarii, cat si a transportului si amplasarii monumentului la Arad.  In data 10 aprilie 2018, ministerul a solicitat artistului transportul monumentului la Arad conform contractului si hotararii judecatoresti. Prin urmare o receptie a monumentului pe amplasamentul final va fi realizata la Arad.

Prin aceeasi adresa Primaria Municipiului Arad a primit asigurari ca alegerea oricareia dintre cele doua locatii propuse, nu influenteaza in niciun fel contractul incheiat cu artistul Codre.

„Nu puteam lua nicio decizie pana nu primeam un astfel de raspuns ferm.  Azi am primit un acord al lor, noi nefiind parte in contract.  Pana nu  aveam aceasta confirmare nu puteam intra in Consiliul Local cu un proiect de hotarare privind amplasamentul final al Monumentului Marii Uniri de la 1918.”, a explicat viceprimarul municipiului Arad, Calin Bibart.

Municipiului Arad ii revine obligatia punerii in valoare a monumentului si implicit a documentatilor tehnico economice aferente.

Amenajarea unei piatete in zona Consiliului Judetean Arad se afla oricum in planul Primariei Municipiului Arad.

Autor: Arq.ro, 16/04/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum