Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Avertizare meteo COD GALBEN in Arad si alte 30 de judete. ANM: Ploi torentiale, vijelii si grindina incepand de miercuri de la ora 14

Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo cod galben pentru mai bine de jumatate de tara, incepind de miercuri de la ora 14.

Meteorologii ANM au emis o avertizare cod galben instabilitate atmosferica accentuata, cantitati de apa insemnate cantitativ, valabila in intervalul 13 iunie, ora 14 – 15 iunie, ora 08.

In Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania, jumatatea de vest a Munteniei si in zonele de munte, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 60...80 l/mp, indeosebi in sud-vest si in zona montana.

In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafete mici, in special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.


PROGNOZA METEO MIERCURI. In vestul, sud-vestul, nordul si partial centrul tarii, precum si la munte instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin innorari, averse, izolat torentiale, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si punctiform caderi de grindina. Local se vor cumula si cantitati de apa mai insemnate. In restul teritoriului vremea va fi calduroasa, izolat caniculara, iar pe arii restranse disconfortul termic (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80, cu precadere in Campia Romana. Cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilitatii atmosferice vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 26 si 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 14 si 20 de grade, mai scazute in estul Transilvaniei.

PROGNOZA METEO JOI. In regiunile vestice, sud-vestice, nordice si centrale vremea va fi in general instabila, iar valorile termice in scadere fata de intervalul anterior. Vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina. Ploile vor avea si caracter torential, astfel ca pe arii restranse se pot cumula cantitati de apa mai insemnate. In restul teritoriului cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala doar izolat, iar regimul termic se va mentine ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 24 si 34 de grade, iar cele minime intre 12 si 20 de grade, usor mai scazute in depresiuni.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi in continuare instabila in jumatatea de vest a tarii, unde se vor semnala averse, izolat torentiale, insotite de descarcari electrice, in timp ce in restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice, dar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 33 de grade, iar cele minime intre 11 si 21 de grade.

TENDINTA EVOLUTIEI VREMII. De sambata, valorile termice se vor situa in general usor peste mediile obisnuite ale perioadei. Local si temporar vor fi manifestari de instabilitate atmosferica in majoritatea regiunilor.

Sursa romaniatv.net

Autor: Arq.ro, 13/06/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum