Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Taxe si impozite locale la nivelul celor de anul trecut

In cadrul sedintei ordinare de marti, 4 decembrie, 2018, consilierii locali au aprobat, in unanimitate, ca impozitele si taxele locale pentru anul 2019 sa se mentina  la nivelul celor de anul trecut.

Cu toate acestea este posibil ca unii cetateni sa resimta o usora crestere in cazul anumitor dari locale, generate de faptul ca  rata anuala a inflatiei a urcat in ianuarie 2018 la 4,3%, de la 3,3% in decembrie 2017. Majorarea cu 1,3% se va aplica la impozitul pe cladiri rezidentiale si mijloace de transport cu o capacitate cilindrica mai mare de 2000 de centimetri cubi. Intrucat aceste impozite aveau valori minime, se impunea, conform legii, indexarea lor cu rata inflatiei.

„In urma cu doi ani de zile, legislativul – Parlamentul – a schimbat legea si, daca pana atunci, guvernul majora baza de impozitare cu inflatia, acum, acest lucru se face prin hotarare de consiliul local. Anul trecut, avand deflatie, practic nu a fost cazul sa se aplice acel procent de inflatie. Anul acesta, avand o inflatie de 1,3%, legea prevede ca acest procent sa se aplice la unii indicatori. De aceea, e posibil ca unii dintre cetatenii nostri sa remarce mici diferente. De aici provin: din aplicarea unui act normativ; nu este vorba de vointa Primariei sau a Consiliului Local Municipal”, a explicat viceprimarul municipiului Arad, Calin Bibart.

In schimb, de la 1 ianuarie 2019, se va aplica asa numita “taxa pe paragina”.  In aceasta situatie, proprietarii imobilelor neingrijite risca o majorarea a impozitului pe cladiri de pana la 500%, in functie de gradul de degradare al acestora.

Autor: Arq.ro, 05/12/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum