Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

A fost semnat contractul de finantare pentru reabilitarea termica a Gradinitei "Palatul Fermecat"

A fost semnat un nou contract de finantare prin Programul Operational Regional 2014- 2020. Este vorba despre un contract care prevede reabilitarea termica a Gradinitei cu Program Prelungit Palatul Fermecat. Avand in vedere importanta cladirii, deficientele constatate, precum si necesitatea interventiei in vederea asigurarii unor conditii optime de functionare, administratia locala a decis sa includa unitatea de invatamant prescolar pe lista investitiilor prioritare. 

Pe durata celor zece luni de implementare a proiectului se au in vedere urmatoarele lucrari: izolarea termica a fatadei parte vitrata si parte opaca, prin inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie termoizolanta, izolarea termica a planseului peste subsol, lucrari de reabilitare termica a sistemului de incalzire, instalarea de panouri solare pentru producerea apei calde, refacerea finisajelor interioare si lucrari de reparatii la invelitoare. Prin realizarea acestei investitii se  urmareste atat asigurarea unor  conditii de functionare care sa se alinieze cerintelor europene in domeniu, cat si asigurarea unui consum anual de energie primara din surse regenerabile.

Valoarea totala a proiectului este de 1.758.025,71 lei, iar valoarea finantarii nerambursabile este de 1.296.921,76 lei. Aceasta din urma se acorda prin  Programul Operational Regional 2014- 2020, Axa prioritara 3 „Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon” Prioritatea de investitii 3.1 – „Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul locuintelor”, Operatiunea B- Cladiri Publice.

Autor: Arq.ro, 13/03/2019

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum