Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Baza sportiva, strand si sat de vacanta, pentru atragerea turistilor; Vezi cine vrea sa faca toate acestea si ce alte planuri au autoritatile

Autoritatile locale dintr-o comuna situata langa Arad au planuri interesante pentru dezvoltarea zonei si atragerea turistilor. Edilii intentioneaza sa faca o baza sportiva, un strand, cu bazine atat pentru adulti, cat si pentru copii, o plaja, un bazin de inot acoperit si un sat de vacanta. Complexul va fi situat in imediata apropiere a unei balti foarte cunoscute printre pescari.

Primaria Macea detine un teren nordul a localitatii, parte a fostei pasuni comunale, pe care intentioneaza sa il foloseasca pentru o investitie serioasa. Potrivit autorilor Planului Urbanistic Zonal,  un avantaj pentru amplasarea complexului pe acest teren il constituie si faptul ca aici a fost construita o sala de sport moderna care se afla in functiune. In ceea ce priveste balta, trebuie spus ca a fost inchiriata unei asociatii de pescuit, care a facut cateva amenajari si a populat-o cu peste, urmand ca la terminarea investitiei sa creasca gradul de atractivitate al complexului.  „Dezvoltarea zonei de terenuri sportive, strand si a componentei de cazare pot sa fie puncte de atractie turistica si sa aduca vizitatori interesati de petrecerea timpului liber intr-un cadru cat mai aproape de natura”, se arata in PUZ. Nu au fost uitate nici terenurile de joaca pentru copii, care vor fi amplasate in vecinatatea strandului. Se vor mai construi cai de acces si parcari.

Un proiect pe termen lung

Proiectul i-a fost prezentat deputatului Glad Varga, cu prilejul vizitei pe care a facut-o la Macea, acesta manifestandu-si disponibilitatea sa-l sustina. „Suprafata cuprinsa in proiect se intinde pe cinci hectare. Prin ceea ce intentionam sa facem dorim sa crestem gradul de atractivitate al comunei. Este un proiect prin care intentionam sa atragem turisti, dar este destinat si locuitorilor comunei noastre”, a declarat primarul Ciprian Otlacan. „Dupa cum am mai spus, Macea are un primar tanar, energic, care munceste mult, iar rezultatele au inceput sa se vada. Proiectul la care se lucreaza acum este unul pe termen lung. Sigur, rezultatele nu se vad imediat, asa cum se vede cand asfaltezi o strada, sau faci un pod, insa pe viitor comuna va avea mult de castigat”, sustine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Comuna incepe sa-si schimbe infatisarea

In continuare, edilul a vorbit despre investitii si despre modul in care comuna  incepe sa-si schimbe infatisarea incetul cu incetul. „Avem un proiect pe PNDL pentru renovarea si extinderea a doua scoli, in care este cuprins si dispensarul, valoarea totala fiind de aproximativ un milion de euro. De asemenea, beneficiem de sprijinul CJA pentru plata ratelor care reprezinta cofinantarea pentru becurilor cu led ce au luat locul lampilor clasice de iluminat, pentru care avem un credit de 170.000 de lei. Mai trebuie sa stiti ca am castigat un proiect ce vizeaza modernizarea pietei din Macea, castigat prin GAL Valea Crisului Alb si Negru. Primim 50.000 de euro, iar CJA ne ajuta cu 150.000 de lei. Daca tot suntem la capitolul fonduri europene, ar mai trebui mentionat ca am accesat un proiect pentru introducerea apei in Cartierul Nou”, a tinut sa mentioneze primarul. Acesta sustine ca si pe viitor se va pune accent pe dezvoltarea Cartierului Nou, se va introduce gazul pe strazile din Macea care inca nu beneficiaza de retea si pe jumatate dintre strazile din Sanmartin, procedurile fiind deja incepute. „Din fonduri proprii vom asfalta 3,3 kilometri de strazi din comuna, doua din Macea si una in Sanmartin. Acum am terminat faza de licitatie. De asemenea, avem un proiect in lucru pentru trotuare. Le vom face pe rand, in functie de fondurile disponibile”, a continuat Otlacan.

In ceea ce priveste apa termala, autoritatile locale de aici au planuri complexe, nemultumindu-se doar cu proiectul pentru strand. Edilii intentioneaza sa depuna un proiect pe POIM, pentru folosirea apei la incalzirea institutiilor publice.

„O problema stringenta”

Nu trebuie uitat ca toate becurile folosite la iluminatul stradal au fost inlocuite cu leduri, atat in Macea, cat si in Sanmartin, parcurile din cele doua localitati au fost amenajate, iar in curtea scolii din Macea a fost amenajat un teren de sport cu suprafata de joc din bitum. „La capitolul apa si canalizare stam bine, fiind cuprinsi in Masterplanul care este in derulare la ADI Apa-Canal. O problema stringenta o reprezinta insa drumurile judetene. A fost castigat un proiect transfrontalier pentru tronsonul Curtici-Macea Sanmartion si unul pe Sanmartin-Socodor. Este vorba despre fonduri pentru reabilitare, in timp ce tronsonul Sanmartin-Simand a fost cuprins pe PNDL”, a mai spus edilul-sef.

Serviciu pentru populatie

Avand in vedere ca la Macea se pune accent si pe infrumusetarea comunei, si pe pastrarea curateniei, a fost infiintat un serviciu care ridica de pe domeniul public crengile rezultate in urma curateniei de primavara, serviciul fiind functional in perioada martie-aprilie.

Probleme aflate direct de la sursa

La finalul intalnirii pe care a avut-o cu autoritatile locale de la Macea, deputatul Glad Varga ne-a declarat: „Observ cu bucurie ca domnul primar Otlacan are o multime de proiecte, proiecte care nu se intind doar pe patru ani, cat este mandatul unui primar. Avand in vedere ca toate investitiile presupun si multa birocratie, contestatii facute la licitatii si asa mai departe, am discutat despre problemele cu care se confrunta o administratie locala, pentru ca este foarte important pentru un parlamentar sa le cunoasca direct de la sursa.”

Autor: Lucian Șerban, 28/03/2019

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum