Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Experiment inedit in centrul Aradului

Voluntarii S.E.V. gazduiti de catre Asociatia Ofensiva Tinerilor, au organizat un eveniment inedit in centrul Aradului. Acestia, impreuna cu cativa membri ai Asociatiei Nevazatorilor din Romania, filiala Arad, au oprit trecatorii rugandu-i pentru cateva minute sa indeplineasca unele sarcini simple.  

Doritorii au fost legati la ochi si s-au ajutat de bastonul alb, simbol international al nevazatorilor. Printre sarcinile primite s-au numarat: traversarea strazii, cumpararea unui bilet de tramvai, gasirea intrarii la diferite institutii, etc. Daca initial acest lucru parea foarte simplu, dupa terminarea acestui experiment unul dintre participanti a declarat:

 “A fost un sentiment ciudat, de nesiguranta. Trotuarul pe care il stiam de ani de zile acum mi se parea un labirint din care nu mai puteam iesi. Nu cred ca m-as putea descurca singur in oras”

Evenimentul a fost cel de-al doilea de acest gen al campaniei duse de voluntarii EVS, veniti in Romania in cadrul proiectului “Erasmus for Visual Impared Persons”, finantat de catre Comisia Europeana prin Programul Erasmus+. Ei urmaresc sa ajute la constientizarea cu privire la dificultatile cu care se confrunta persoanele nevazatoare sau cu deficiente de vedere.

Desi unele investitii au fost realizate in oras in vederea accesibilizarii acestuia, un studiu din 2016 al Asociatiei ”Ofensiva Tinerilor” arata ca cele mai multe dintre spatiile publice din oras sunt greu accesibile persoanelor cu dizabilitati de vedere.

Autor: Arq.ro, 12/06/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum