Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Iustin Cionca: "Din anul 2012 pasajele Aradului sunt un monument al neputintei PSD"!

Iustin Cionca, prim-vicepresedintele PNL Arad, considera ca pasajele de pe centura Aradului sunt un monument al neputintei PSD. Din 2012 pana in 2017, PSD a lipsit un an de la guvernare, avea obligatia sa rezolve problema acestei investitii foarte importante pentru Arad.

„Aparitia celor doi parlamentari PSD, care anunta licitatia pe SEAP pentru cele doua pasaje, este comica. De cinci ani, reprezentantii PSD Arad in Parlament se ocupa cu profetii despre pasaje, in ideea ca se fac ca lucreaza. Suntem uimiti, alaturi de aradeni, ca parlamentarii PSD Arad continua sa avanseze tot felul de date despre finalizarea pasajelor, care in realitate niciodata nu se confirma. Din 2014, aflam an de an ca in cateva luni, pasajele vor fi gata. Si ele nu sunt gata. Le amintim parlamentarilor PSD Arad ca pasajele au mai fost o data pe SEAP, au mai fost licitate, si tot nu se fac.

Prezentam azi cateva dintre delaratiile liderilor PSD Arad despre pasaje, cu care au amagit aradenii. Una dintre afirmatiile sustinute constant, praf in ochi, a fost cea a alocarii unor bani in buget pentru pasaje. Recapitulam declaratiile liderilor PSD, sa va lamurim cu privire la capacitatea lor de a face ceva pentru Arad. Parlamentarii PSD au folosit in ultimii doi ani strict politic instrumentele legale pe care le au, in privinta pasajelor. Au adresat intrebari si interpelari doar cand se aflau in opozitie fata de Guvernul Ciolos, niciunul dintre cei patru parlamentari nu a adresat NICIO interpelare sau intrebare la adresa Guvernului PSD in aceasta problema, asa cum poate constata orice aradean.

Credem ca parlamentarii PSD Arad ar trebui sa aiba decenta sa nu mai comenteze politic acest subiect, vorba senatorului Fifor, pana vedem cum pleaca utilajele de pe pasejele finalizate”, a spus Iustin Cionca.

PSD despre pasaje (2012 – 2017):

Campanie electorala 2012: reprezentantii PSD definesc pasajele ca prioritate

31 ianuarie 2013: PSD anunta ca sunt prevazuti banii pentru pasaje (aradon.ro)

16 octombrie 2013: Reprezentantii PSD anunta ca banii pentru pasaje vin in 2014 (aradon.ro)

13 mai 2014: Dorel Caprar anunta in conferinta de presa ca “astazi lucrarile ar trebui sa inceapa la cele doua pasaje” (https://www.youtube.com/watch?v=3cECQeWZHWE)

12.09.2014: Comunicat Florin Tripa, actual deputat: “Asa cum bine se stie, Guvernul Ponta a alocat banii necesari pentru cele doua pasaje. La pasajul de la CET se lucreaza la armare in vederea turnarii placii, in functie de conditiile meteo pasajul va fi gata in luna martie.”

26 iunie 2015: Dorel Caprar: „Pasajul de la CET ar putea fi gata anul acesta“. Caprar sustine ca lucrarile la pasajul rutier aflat in constructie pe centura Aradului in zona CET ar putea fi finalizate anul acesta, in urma unei discutii cu directorul CNADNR, Narcis Neaga (actualitati-arad.ro).

7 decembrie 2015 : Senatorul Mihai Fifor sustine ca a avut o intalnire cu Ministrul Transporturilor si a abordat chestiunea finantarii pasajelor si a solutiilor posibile pentru finalizarea lucrarilor. Rezulta ca un pasaj va fi finalizat in sase luni. „Mai mult decat atat, domnia sa a afirmat ca exista un plan de actiune pentru perioada urmatoare, care prioritizeaza investitiile ce trebuie realizate, astfel ca unul dintre pasaje, aflat intr-un stadiu avansat de executie, va fi terminat peste 5-6 luni“, a declarat Mihai Fifor. (http://www.actualitati-arad.ro/fifor-lucrarile-la-pasajele-de-pe-centura-reluate-foarte-curand/)

8 septembrie 2016: Dorel Caprar: „am demonstrat cu documente, ca pe data de 16.04.2014 au fost alocate integral sumele necesare finalizarii pasajelor” (aradon.ro, 8 septembrie 2016)

1 noiembrie 2016 : Senatorul Mihai Fifor spune ca va vorbi de pasaje doar cand vor lucra utilajele si recunoaste ca altfel politicienii nu vor fi luati in seama. „Nici un politician nu cred ca mai poate aparea, cel putin pe aceste subiecte, cu un nou discurs. Singurul discurs care va avea succes la electorat este fapta. Cand vor urca din nou utilajele pe pasaje si nu se va mai intrerupe lucrul decat la finalizarea lucrarii, atunci vom fi luati in seama. Eu le propun colegilor mei care ajung in Parlament din Arad, din partea tuturor partidelor, sa faca un pact si sa ceara la unison finalizarea celor doua pasaje din Arad. Sa nu tot cautam vinovati, ci solutii reale” (http://www.jurnalaradean.ro/ro_politic/2016/10/31/alegatorii-voteaza-oameni-nu-simple-slogane.aradean)

(C.P.)

Autor: Arq.ro, 14/06/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum