Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Sergiu Bilcea anunta o noua legatura cu judetul Timis, prin comuna Vinga

Ca parte a strategiei referitoare la reabilitarea drumurilor de legatura cu judetul Timis si realizarea de noi conexiuni rutiere Arad-Timis, Consiliul Judetean Arad a prezentat, la Manastur, finalizarea lucrarilor la drumul comunal DC99A, intre Manastur si sat Gelu, legatura cu judetul Timis (spre Varias).

Presedintele Consiliului Judetean, Iustin Cionca, si vicepresedintele Sergiu Bilcea, au fost insotiti de primarul comunei Vinga, Ioan Negrei. „Este un drum important pentru comuna, pentru agricultorii din zona si pentru tot ce inseamna flexibilitatea transportului intre judetul Timis si Arad. El va permite utilajelor agricole, camioanelor, dar si persoanelor, sa se deplaseze mult mai usor.  Consiliul Judetean Arad a alocat pentru acest tronson de drum in anul 2016 suma de 294 mii lei, iar in anul 2017 suma de 300 mii de lei. In perioada urmatoare, vom continua cu reabilitarea drumurilor care leaga Aradul de Timis:  Sanpetru German-Gelu-limita de judet, un drum pe care il vom reabilita cu fonduri europene, accesate prin Programul Operational Regional si drumul de legatura Neudorf - Limita de judet, care este in curs de licitatie. Sunt trei dintre drumurile pe care ni le-am propus sa le modernizam pentru a face o legatura  mai buna cu judetul Timis si a dinamiza relatiile economice”, a declarat Sergiu Bilcea, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad.

Consiliul Judetean investeste in reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene. A depus proiecte in valoare de 47 de milioane de euro pe fonduri europene si 60 de milioane de euro pe Programul National de Dezvoltare Locala.

„Pe acest drum nu s-a investit de cel putin patruzeci de ani. In colaborare cu Consiliul Judetean Arad, am reusit sa gasim o varianta practica pentru repararea si modernizarea lui. Acest drum este foarte important pentru agricultori, deoarece pot incarca propusele direct, fara a mai fi nevoiti sa le transporte cu diverse utilaje pana la drumul principal. Este important si pentru agricultorii din Timis, care isi aduc produsele la Vinga, pentru ca aici avem o piata foarte mare si toti cei din zona vin sa le comercializeze,”  a declarat Ioan Negrei, primarul comunei Vinga.

(C.P.)

Autor: Arq.ro, 12/07/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum