Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Scoala de Vara in domeniul urologiei: "Endourology Surgery Simulation", in organizarea Universitatii de Vest "Vasile Goldis"

Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad, prin Scola Doctorala de Medicina, in colaborare cu Primaria Municipiului Arad, Asociatia Romana de Urologie, Temco (Tehno Electro Medical Company) si Clinica de Urologie Arad, au organizat, in perioada 10-12 iulie, Scoala de Vara in domeniul tehnicilor chirurgicale in urologie pusa sub genericul „Endourology Surgery Simulation”, adresata studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si medicilor rezidenti.

Cursurile Scolii de vara si aspectele teoretice si practice (HAND ON), pe simulatoare de inalta generatie, privind punctia renala – NLP, Uretoscopie rigida/flexibila si laparoscopie, s-au desfasurat in cadrul Institutului de stiinte ale Vietii din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldis”, cu participarea cadrelor didactice ale UVVG: prof. univ. dr. Ioan Ioiart, Sef Clinica Urologie Arad, Medic primar urolog, conducator de doctorat, sef lucrari dr. Horia Muresanu, asist. univ. dr. Dragos Botezatu, medic specialist urolog, dar si a unor specialisti din strainatate, cum ar fi prof. univ. dr. Patrizio Rigatti, specialist in urologie si chirurgie generala, de la Universitatea San Raffaele din Milano (Italia).

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, presedintele Universitatii de Vest „Vasile Goldis, a declarat: „Am organizat, la Universitatea noastra, o Scoala de Vara in domeniul tehnicilor chirurgicale in urologie pentru vestul Romaniei adresata studentilor si medicilor rezidenti din Arad, Timisoara, Cluj, Oradea si se afla la cea de-a III-a editie consecutiva, in acest domeniu. Am avut invitati profesori din strainatate de specialitate, cum este prof. Rigatti si specialisti in tehnicile chirurgicale din domeniul urologiei pe baza parteneriatului pe care il avem cu Consiliul Judetean si Primaria Municipiului Arad. Anul viitor, vom avea propriile simulatoare de lucru si vom amenaja spatiile necesare, prin sprijinul autoritatilor locale. Manifestam o grija deosebita pentru rezidenti, viitori medici, pe care ii vom integra in Spitalul Clinic din Arad”.

„Anul acesta, am adus simulatoarele in Campusul Universitar „Vasile Goldis”, scopul fiind imbunatatirea cunostintelor si insusirea unor tehnici noninvazive”, a precizat prof. dr. Ioan Ioiart, medic primar urolog, organizatorul Scolii de Vara „Endourology Surgery Simulation”.

Daniel Albu

Autor: Arq.ro, 12/07/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum