Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

A inceput curatenia de...vara

Municipalitatea aradeana a demarat  la jumatatea lunii iulie o campanie de curatenie, prin intermediul firmei de salubritate care asigura serviciile de curatenie in oras, SC RER Ecologic Service Oradea. Se spera ca prin intermediul acestei actiuni sa se indeparteze neajunsurile create de lipsa unui contract de intretinere a cureteniei orasului pentru o perioada de aproape 2 luni de zile.

Primaria Municipiului Arad a considerat ca este impedios necesara demararea acestui program de igienizare in conditiile in care la nivelul municipiului se desfasurau anual cate doua campanii de curatenie generala, respectiv una primavara, iar cea de a doua toamna.

Pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii de salubrizare a orasului, firma S.C. RER Ecologic Service Oradea dispune de urmatoarele dotari:

    2 automaturi mici pentru trotuare
    3 cisterne
    2 compactoare pentru incarcat si transportat deseuri
    5 automaturi
    58 de oameni, urmand a fi finalizate procedurile de angajare a ultimelor 7 persoane.

Programul curent de igienizare a orasului, realizat pe baza de comanda, include urmatoarele operatiuni:

    stropitul arterelor principale, zilnic cand temperaturile depasesc pragul de 25 grade Celsius;
    demararea activitatii de indepartare a  prafulului si a vegetatiei de la bordura carosabilului;
    maturatul manual si mecanizat a arterelor din municipiu;
    golirea recipientelor stradale.

In paralel cu programul curent pe baza de comanda,se intervine in toate cartierele municipiului cu operatiuni de spalat si maturat pentru diminuarea suspensiilor de praf. In acest sens, va aducem la cunostinta activitatilede curatenie programate a se desfasura pe toata durata lunii iulie, cu specificatia ca acest program de interventii se va prelungi si dupa data de 31 iulie 2017, astfel incat sa se intervina pe intreaga suprafata administrativa a orasului.

Alaturi de firma de salubrizare suntem sprijiniti de firmele de intretinere spatii verzi, Compania de Apa si operatorul care asigura iluminatul stradal.

Va reamintim ca atribuirea contractului de salubrizare stradala si deszapezire a orasului catre firma din Oradea este pe o perioada limitata. In cadrul Sedintei ordinare de luni, 10 iulie 2017, consilierii locali municipali au aprobat  noua documentatie de atribuire a serviciului de salubrizare stradala si deszapezire o orasului  in vederea incheierii acordului cadru cu o durata de 4 ani.

(C.P.)

Autor: Arq.ro, 14/07/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum