Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Miorita ministrului Daea, TUNATA la Galeria DELTA

In acest weekend Galeria Nationala DELTA Arad a vernisat expozitia retrospectiva a noii generatii de sculptori afirmati in ultimul deceniu in vestul Romaniei.

Adunati sub sintagma "sculptura azi. 4 discursuri" -  ceea ce presupunea cate 4 tineri, carora Galeria DELTA le punea anual cu generozitate la dispozitie spatiul pentru "a se produce" - vreme de 10 ani aici s-au perindat 40 de artisti plastici, dintre care unii au devenit azi nume celebre si fac fala galeriilor europene.

Desigur, creatiile lor sunt mai putin conventionale, cum o dovedeste si aceasta expozitie retrospectiva, unde in centru troneaza o oita romaneasca, tunata cu botox si silicoane, cum, de altfel, se poate zilnic vedea atat pe terasele cu coviltir tiganesc ale bulevardelor Aradului, cat si pe dealurile patriei, la televiziunile de succes si in visele ministrilor nostri sfertodocti, in istoria neamului, unde stramosul nostru din partea romana, Caligula, era un zoofil notoriu si facea demonstratii erotice cu animale in fata onor senatului roman, ba chiar si mitul nostru fondator e tot o oaie, chit ca noi o mangaiem tandru, spunandu-i MIORITA.

"Este o privire in urma la toti acesti ani  in care au expus 40 de sculptori, care la vremea aceea au fost debutanti, iar acum ii puteti intalni pe scena artistica europeana. Pot fi vazute si productii artistice la granita domeniilor, pentru ca noi, in acesti 10 ani, am incercat sa definim sculptura astazi, cand definitia sculpturii s-a schimbat, un domeniu deschis, unde foarte multe forme de manifestare artistica-spatiala pot fi incadrate, sculptura pana la urma fiind o arta a spatiului", ne-a deschis putin ochii Anamaria Serban, ea insasi o sculptorita ce pune totul sub semnul intrebarii.

"Sunt foarte bucuros ca s-a ajuns la aceasta a X-a editie si ne-am gandit sa facem aceasta editie retrospectiva, unde sa-i chemam din nou pe toti participantii, sa vedem fiecare ce-a mai facut, la ce nivel a mai ajuns, caci sunt destul de multi cei care au atins un prag inalt in arta contemporana europeana si lucreaza cu mari galerii. Adica e o satisfactie sa vedem ca cei care au debutat la noi in expozitie sunt acum artisti consacrati", ne-a marturisit cu generozitate sculptorul Cosmin Moldovan, coautor cu Anamaria Serban al proiectului "sculptura azi. 4 discursuri".

Expozitia este deschisa in aceasta a doua parte a lunii iulie si intreaga luna august, cand toti aradenii, chiar si cei de pe terasele-satre rromales ale bulevardului, o pot vizita gratuit, dar cu maxim folos!

Vasile de Zarand

Autor: Vasile Zărăndan, 17/07/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum