Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Voturile care au facut diferenta pentru tarifele de salubrizare menajera

Consilierii  locali  municipali au fost convocati marti, 7 noiembrie 2017, ora 20 in sedinta publica extraordinara de indata cu un singur proiect de hotarare pe ordinea de zi: aprobarea tarifelor de prestare a serviciului public de salubrizare menajera in Municipiul Arad negociate cu Polaris M Holding SRL. Votul alesilor locali a fost extreme de important in contextul in care asa cum preciza directorul Directiei Tehnice, Elena Portaru, de el depindea “incheierea raportului procedurii, ultima etapa inainte de semnarea contractului cu aceste tarife”.

Inainte de a se trece la vot, consilierul independent Marin Lupas a dorit sa stie daca “e nevoie de doua treimi sau numai jumatate plus unu”.

Secretarul Primariei Arad, Lilioara Stepanescu a fost cea mai in masura sa explice cate voturi sunt necesare pentru adoptarea acestui proiect de hotarare: “Am analizat cu toata atentia natura juridica a acestui contract, pentru a vedea daca nu cumva in cadrul acestui contract de concesiune se atribuie si bunuri, terenuri sau echipamente pe care Polaris le-ar fi putut utiliza prin concesiune de la noi. Am primit toate asigurarile si in plus din contract nu rezulta acest lucru, nu exista nicio lista de inventar, nu s-a transmis niciun bun mobil si niciun bun imobil. Tocmai pentru a clarifica de o maniera echivoca natura manjoritatii necesare.“

Supus votului proiectul de hotarare nr. 414/2017 privind aprobarea tarifelor de prestare a serviciului public de salubrizare menajera in Municipiul Arad negociate cu Polaris M Holding SRL urmare a procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de concesiune, conform art. 65 din Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii, a trecut cu unanimitate de voturi pentru.

In final, viceprimarul municipiului Arad, Calin Bibat a tinut sa multumeasca tutror celor prezenti pentru implicare: “inca o data va multumesc pentru efortul facut, multumesc Directiei Tehnice si colegilor de la achizitii pentru zilele grele, multumesc in special domnului Lupas si domnului Furau”.

In aceste conditii “proiectele de hotarare aprobate in cadrul sedintei de Consiliu Local Municipal  din data de 31 octombrie vor fi abrogate, intrucat sunt tardive” a mentionat viceprimarul municipiului Arad, Levente Bognar.

Va reamintim ca serviciul public de salubrizare menajera face parte din categoria serviciilor de utilitati publice in responsabilitatea autoritatilor administratiei publice locale, care trebuie sa raspunda cerintelor privind continuitatea din punct de vedere cantitativ si calitativ, care sa asigure sanatatea populatiei si calitatea vietii.

Asa cum este mentionat in nota de fundamentare a acestui proiect „Contractul de delegare a gestiunii, prin concesiune, a serviciului public de salubrizare menajera a municipiului Arad pentru Zona I a fost incheiat de catre ADI-SIGD judetul Arad cu operatorul SC RETIM ECOLOGIC SERVICE SA in data de 23.10.2017. Operatorul are o perioada de mobilizare de 6 luni, pana la inceperea efectiva a serviciului, ca urmare este necesara asigurarea continuitatii serviciului de catre Municipiul Arad. Deoarece la procedura concurentiala pentru atribuirea contractului de salubrizare menajera a municipiului Arad nu a fost depusa nicio oferta pana la data limita de depunere autoritatea contractanta a organizat o procedura de atribuire a contractului de salubrizare menajera a municipiului Arad prin negociere fara publicarea unui anunt de concesiune in conformitate cu prevederile art. 65 din Legea 100/2016 .

In urma sedintelor de negociere tariful final obtinut pentru prestarea serviciului public de salubrizare menajera este de 168,50 lei/tona fara TVA pentru colectarea si transportul deseurilor municipale. Tariful incasat de la utilizatorii finali pentru precolectare, colectare si transportul deseurilor municipale pentru persoanele fizice este de 4,10 lei /persoana/luna fara TVA iar pentru persoanele juridice tariful este de 58,97 lei/mc fara TVA.”

C.P.

Autor: Arq.ro, 08/11/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum