Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Ambasadorul Statelor Unite la Primaria Arad

Excelenta Sa Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite in Romania, s-a aflat miercuri, 8 noiembrie 2017,  intr-o vizita la Arad.

Oficialul american s-a intalnit in sala Regele Ferdinand a Palatului administrativ cu reprezentantii administratiei publice locale:  primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, prefectul judetului Arad,  Florentina Horgea si vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Sergiu Balcea.

In cadrul intrevederii, primarul Gheorghe Falca i-a prezentat ES Hans G. Klemm situatia socio - economica a Aradului – populatia, salariati activi, nivelul scazut al somajului, bugetul municipiului, faptul ca Aradul inregistreaza excedent comercial, PIB-ul / cap de locuitor, nivelul exporturilor. Nu in ultimul rand, edilul a vorbit si despre economia Aradului,  conectata la cea europeana printr-o dezvoltata infrastructura rutiera si feroviara.

Un punct important al discutiilor a fost fuziunea companiei Astra Rail din Arad cu, compania americana Greenbrier, ES Ambasadorul Statelor Unite in Romania apreciind atat  dezvoltarea economica a Aradului cat si faptul ca administratia locala este un partener de incredere al investitorilor straini.

Totodata, in cadrul intrevederii primarul municipiului Arad l-a invitat pe domnul Ambasador la evenimentele ce vor fi organizate cu prilejul  Centenarului Unirii, cand va avea loc si o prezentare a evolutiei economiei aradene in decursul celor 100 de ani de la Marea Unire. ES Ambasadorul Statelor Unite in Romania si-a manifestat deschiderea pentru a sprijini aceste activitati si disponibilitatea de a accepta invitatia facuta de  administratia locala.

Primarul Gheorghe Falca si vicepresedintele Sergiu Balcea l-au insotit apoi pe ES Hans G. Klemm intr-o vizita la sediul companiei Astra Rail unde a avut loc o intalnire informala cu, conducerea companiei si un tur al facilitatilor de productie existente aici.

Ambasadorul Statelor Unite  s-a aflat pentru a doua oara la Arad dupa ce anul trecut, cu ocazia primei vizite oficiale efectuate in municipiul nostru, a facut o bogata donatie de carti pentru Biblioteca judeteana.

Autor: Arq.ro, 09/11/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum