Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Aeroportul, spitalul si investitiile, pe agenda discutiilor din China a lui Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad!

Ar putea fi interesat Consiliul Judetean de solutiile de transport in comun elaborate in China? Cati dintre investitorii care sustin dezvoltarea impresionanta a Provinciei Fujian ar fi interesati sa se extinda in Europa de Est? Care sunt cele doua companii aeriene chinezesti care vor lua in discutie in aceasta saptamana parteneriatul cu Aradul, la propunerea si insistentele presedintelui Consiliului Judetean? Cum reusesc chinezii sa aiba un sistem de sanatate publica eficient, cu cheltuieli rezonabile si in ce masura modelul acesta ar fi pretabil in Arad?

Iata cateva dintre subiectele de discutie pe care in aceste zile presedintele Consiliului Judetean Arad le abordeaza cu oficialitati din Provincia Fujian, aflata in zona estica a Chinei, o provincie interesata de o colaborare cu Aradul. Delegatia aradeana a sosit in China dupa o calatorie de peste 24 de ore si a avut in aceeasi zi primele intrevederi oficiale.  

Viceguvernatorul executiv al Provinciei, Zhang Zhinan, l-a primit duminica pe Iustin Cionca intr-o intalnire importanta la Fuzhou, in capitala Provinciei Fujian. In cadrul intalnirii, Wang Tianming, director general al Directoratului pentru Relatii Internationale din Fujian, a semnat cu Andrei Ando, director executiv al Consiliului Judetean Arad, o scrisoare de intentie in vederea stabilirii de relatii de prietenie intre Arad si Fujian, in urmatoarele domenii: economie, comert, stiinta si tehnologie, educatie, sanatate publica si sport. Scrisoarea de intentie va fi supusa atentiei alesilor locali din cele doua regiuni administrative. La randul sau, presedintele Casei Romano-Chineze filiala Arad, Lizica Mihut, membru al delegatiei aradene, a propus viceguvernatorului editarea unor volume care sa ajute cele doua popoare sa se cunoasca mai bine prin intermediul culturii, initiativa sustinuta imediat de oficialul chinez.

„Suntem aici deoarece anul trecut Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti a organizat o vizita de documentare la Fujian, la care a participat un coleg de-al nostru, si am inteles atunci ca exista dorinta si preocupare pentru stabilirea unei relatii mai stranse cu Aradul. Sunt presedintele Consiliului Judetean de un an si jumatate. Mi-am stabilit ca obiectiv deschiderea internationala a judetului nostru, iar unul dintre partenerii strategici pe care mi-i doresc este China. L-am primit pe Excelenta Sa, Ambasadorul Chinei la Bucuresti, oameni de afaceri din China, medici si profesori universitari. Unii au stabilit deja relatii de colaborare cu universitatile aradene, cu Camera de Comert sau cu Casa Romano-Chineza. Academia de Dans de la Beijing a dat un spectacol extraordinar la Arad, de foarte mare succes. Judetul nostru este infratit, de 20 de ani, cu Hainan. La sfarsitul acestei saptamani, voi semna cu Guvernatorul Shen Xiaoming un calendar comun de evenimente pentru anul 2018, fiindca in opinia mea colaborarea trebuie sa aiba avantaje de ambele parti. Imi doresc ca in cel mai scurt timp sa propunem si Provinciei Fujian un astfel de calendar. Va multumesc ca putem semna astazi un acord care prefateaza viitoarea noastra infratire. Aradul este un oras istoric care a stiut permanent sa isi respecte partenerii si angajamentele. Ce va propunem noi sunt afaceri fezabile, bune, precum si o invitatie concreta de a vizita Aradul si a vedea la fata locului ce potential are judetul nostru, aflat la intersectia dintre Europa Centrala si cea de Est, cu cea mai buna legatura rutiera si pe cale ferata cu vestul continentului” – a declarat Iustin Cionca.

In cursul zilei de luni, presedintele Consiliului Judetean are o sedinta de lucru cu directorul spitalului public din Fujian si cu echipa sa de conducere, va vizita sectiile de Cardiologie, Pediatrie si Interne din cadrul unitatii medicale, dar va avea o intalnire si cu producatori de aparatura medicala si mobilier medical. Interesul Consiliului Judetean Arad in acest domeniu este justificat de faptul ca institutia finanteaza Spitalul Judetean Arad, unde are in proiect construirea unor sectii noi (printre altele Pediatrie, Oncologie, Psihiatrie) dupa ce in ultimii ani a investit 22 de milioane de euro in lucrari la spital si achizitionare de echipamente si aparatura medicala.

La randul sau, viceguvernatorul Provinciei Fujian a declarat in cadrul intalnirii cu presedintele Consiliului Judetean Arad ca isi doreste o extindere a relatiilor cu Europa de Est, iar Romania este statul cel mai puternic din aceasta regiune, cu resurse bogate si oameni gospodari, ceea ce poate reprezenta o buna fundatie pentru relatiile viitoare. Viceguvernatorul a apreciat faptul ca Aradul a cumparat autobuze produse in Fujian si a solicitat presedintelui Consiliului de Administratie al companiei producatoare sa se intalneasca cu Iustin Cionca si sa prezinte cele mai noi autobuze electrice produse pentru piata internationala. In acelasi timp, apreciind efortul pe care Aradul il face pentru ca Aeroportul sau sa devina functional, cu un calendar de zboruri regulate, printr-un parteneriat cu operatori stabili si constanti, viceguvernatorul a solicitat si conducerii grupului Xiamen Airlines, cel mai mare operator aviatic din Provincie, sa programeze o intalnire cu presedintele Consiliului Judetean Arad, avand in vedere ca aceasta companie are planuri de dezvoltare care cuprind piata europeana.

Autor: Arq.ro, 13/11/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum