Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Biblioteca Judeteana Alexandru D. Xenopol Arad a castigat un proiect AFCN in valoare de apoape 30.000 de lei

Depunand trei proiecte la ultima sesiune de licitatii organizata de Ministerul Culturii (AFCN – Administratia Fondului Cultural National), Biblioteca Judeteana „Alexandru D. Xenopol" Arad s-a calificat cu proiectul „Biblioteca de literatura aradeana de azi" si a obtinut o finantare de aproape 30.000 de lei. Anuntul oficial se regaseste la adresa http://www.afcn.ro/media/PCS%20I%202018.pdf.

Este oportun ca literatura locala, in primul rand, sa fie sustinuta si promovata, de aceea va fi creata o „Biblioteca de literatura aradeana de azi", atat pe rafturile cat si pe website-ul institutiei. Aceasta activitate presupune crearea unei baze de date de autori aradeni in viata, recunoscuti si care publica in mod activ, precum si crearea de servicii online noi: aplicatie web de market de ebook-uri adresata cititorilor si o platforma de auto-publicare dedicata autorilor.

„Implementarea si metodologia implementarii proiectului este o inovatie la nivel national. La finalizarea acestui proiect, biblioteca noastra se va numara printre primele institutii publice din Romania care propun un market de ebook-uri si o platforma de autopublicare.

Bazandu-ne pe experienta acumulata, pe relatiile formate in urma programelor precum „Galeria Scriitorilor Aradeni", „Biblioteca de Teatru Nou", „Personalitati Aradene", precum si implicarea in festivalurile „Zile si seri de literatura Doinas" si „Discutia secreta", biblioteca noastra doreste sa continue si sa dezvolte activitatile de promovare a valorilor locale .

De asemenea, adaptarea la cerintele publicului dar si la noile tehnologii ne motiveaza sa derulam acest proiect folosind o metodologie si o infrastructura inovativa, orientata inspre publicul tanar. Ne bazam si pe experienta acumulata in proiectele „Biblionet" si „Biblioteca de aplicatii", care desi au abordat obiective diferite, cu mai mica valoare culturala, au creat un precedent de succes prin impletirea educatiei non-formale si a noilor tehnologiii.

Proiectul contine de asemenea un atelier practic de utilizare a platformei de autopublicare si intilniri bilunare cu autorii care si-au publicat opera prin platforma de autopublicare si marketul de ebookuri" a precizat responsabilul de proiect Marius Stoica.

Trebuie mentionat ca un alt proiect, despre promovarea Marii Uniri in randul tinerilor, a obtinut un puctaj de 85,67, situandu-se pe pozitia secunda sub linie, foarte aproape de limita de eligibilitate.

Autor: Arq.ro, 20/11/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum