Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Presedintele Filialei Judetene Arad a Confederatiei Patronatul Roman, la intalnirea privind cooperarea Romano-Coreana

Ioan Marin Crisan presedintele Filialei Judetene Arad a Confederatiei Patronatul Roman a participat in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat la o intalnire de lucru privind cooperarea Romano-Coreana, cu accente pe: cadrul legal, cooperare in domeniul IT si Digitale, Cercetare si Inovare, Cercetare si Educatie. 

La eveniment au participat din partea Coreeana H.E. Dl. Eun-joong KIM - Ambasador al Republicii Coreea in Romania, Dr. Soon Jick HONG - Presedinte si CEO al Centrului de Productivitate din Coreea (KPC), dl Taiho Kang - Manager de Proiect, Departamentul de Cooperare Internationala KPC, din partea romana fiind prezenti repezentantii Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Cu aceasta ocazie  Vicentiu Stir, secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Mediul de afaceri, Comert si Antreprenoriat si Soon Jick Hong, presedintele Centrului de Productivitate din Coreea (KPC) au semnat, Memorandumul de Intelegere prin care au fost puse bazele institutionale pentru infiintarea Centrului Roman de Productivitate.

Prin acest document partile isi propun sa stabileasca o colaborare stransa pentru dezvoltarea economica reciproca, a Romaniei si a Republicii Coreea prin  intensificarea relatiilor de cooperare dintre intreprinderi, companii din sectorul productivitatii, agentii din zona productivitatii, asociatii si agentii guvernamentale din ambele tari.

Infiintarea Centrului Roman de Productivitate este un efort comun al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, al KOREA PRODUCTIVITY CENTER, Secretariatul General al Guvernului Romaniei, Ministerul Strategiei si Finantelor din Coreea si al unui colectiv mixt de specialisti in domeniul productivitatii din ambele tari.

Centrele Nationale de Productivitate sunt organizatii de referinta pentru economiile tarilor dezvoltate, cele mai semnificative fiind cele din Germania, Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Statele Unite, Japonia, Coreea sau Singapore. Aceste centre sunt afiliate la  Asociatia Europeana a Centrelor Nationale de Productivitate cu sediul in Belgia sau la  Asociatia de Productivitate din Asia, iar in America exista 3 asociatii. Centrele sunt sustinute metodologic de un departament specializat al Organizatiei Internationale a Muncii (ILO) cu sediul la Geneva.

Ioan Marin Crisan presedintele Filialei Judetene Arad a Confederatiei Patronatul Roman si directorul Scolii de Sudura din Arad Scoala vocationala, recunoscut atat pe plan national si international,  a fost invitat sa isi expuna punctual  de vedere.

Cu aceasta ocazie a declarat:

"Am convingerea ca experienta specialistilor KOREA PRODUCTIVITY CENTER metodologia avansata in domeniul productivitatii,   cele mai bune practice, vor contribui in mod decisiv la institutionalizarea productivitatii  in Romania. Reinfiintarea Scolilor de meserii, a celor duale si a celor vocationale, cu oamenii bine pregatiti in domeniu si meseria pe care o practica pot duce fara doar si poate la   la crearea unei strategii de productivitate la nivel national si constientizarea avantajelor realizarii unui mediu favorabil dezvoltarii economice si sociale".

Autor: Arq.ro, 06/12/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum