Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Familia Regala se reuneste in Elvetia, unde vor fi slujbe religioase in memoria regelui. Principesa Margareta devine regina

Sefa Casei Regale, Principesa Margareta, a ajuns marti, la Aubonne, in Elvetia, la resedinta privata a Majestatii Sale, unde in zilele urmatoare sunt asteptati si ceilalti membri ai Familiei Regale pentru a participa la ceremoniile care vor fi organizate pentru comemorarea Regelui Mihai. De asemenea, la ceremoniile din Romania este astepta si Irina Walker, fiica regelui aflata in Statele Unite, anunta TVR, preluata de News.ro. Potrivit Statutului Casei Regale, principesa Margareta va deveni regina.

Prima slujba pentru Regele Mihai a fost oficiata in seara de marti, urmand sa fie rostite rugaciuni in fiecare seara pana duminica.

"Aseara, 5 decembrie 2017, la resedinta regala privata de la Aubonne (Elvetia), a fost rostita prima rugaciune de catre IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale si de patru maici. Au fost prezenti Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu si Principesa Maria. Vor fi rostite rugaciuni in fiecare seara la resedinta regala, pana duminica, 10 decembrie 2017", a anuntat Familia Regala pe o retea de socializare.

In zilele urmatoare vor ajunge in Elvetia si celelalte fiice ale Regelui Mihai - Principesa Elena si Principesa Sofia, Principesa Maria aflandu-se deja la Aubonne, potrivit corespondentului TVR.

La funeraliile din Romania va participa si fiica aflata in Statele Unite, Irina, care a fost absolvita de orice vina dupa ce a avut probleme in justitie in anii trecuti, probleme in urma carora si-a pierdut titlul de principesa

La evenimentele din Elvetia, vor fi prezenti si cei care nu pot veni la funeraliile din Romania.

Familiei Regale i-a fost dificil sa gaseasca o biserica ortodoxa pentru ca Majestatea Sa este ortodox si a tinut sa-si pastreze religia poporului chiar si in exil, a precizat corespondentul TVR.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare in tara si transportat la Castelul Peles, pentru doua zile. Sicriul va fi adus apoi la Bucuresti. Funeraliile vor avea loc sambata, pe 16 decembrie, la Curtea de Arges.

Principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeralii.

Statutul Casei Regale, care a fost modificat la mijlocul anilor 2000, prevede ca dupa moartea Regelui Mihai, Principesa Margareta sa devina Regina Margareta.

"Seful Casei Regale a Romaniei, potrivit tuturor practicilor si conventiilor de astazi, este de jure sau de facto Suveran, in termeni de autoritate asupra Casei Regale a Romaniei, la orice moment. Imediat dupa decesul Sefului Casei Regale a Romaniei, fara vreo proclamatie ulterioara, Mostenitorul Evident sau Mostenitorul Prezumptiv, in functie de cine va fi in viata si primul in linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipa titlul si apelativul de Rege sau Regina, indiferent de pozitia Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare si indiferent daca, mai tarziu, va alege sau nu sa nu foloseasca un asemenea titlu sau apelativ", se arata in statutul Casei Regale.

Autor: Arq.ro, 06/12/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum