Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

CJA sprijina comuna Conop pentru extinderea sediului la Serviciul de Voluntariat pentru Situatii de Urgenta

2017 a fost pentru Conop un an bun, in care s-au finalizat o serie de lucrari la cateva dintre obiectivele importante din comuna si satele apartinatoare. „Vorbim despre sectorul de drum DC70 din satul Milova, care a fost modernizat, valoarea lucrarilor fiind de 1.508.945 lei. A fost o lucrare inceputa in urma cu doi ani, pe care am reusit sa o ducem la bun sfarsit. Tot anul trecut, am lucrat la amenajarea drumurilor agricole din Conop, lucrarea in valoare de 450.238 lei”, a declarat primarul Petrica Moldovan.

Pentru anul 2018, edilul comunei are in derulare alte cateva proiecte importante: construirea si repararea aleii pietonale in satul Odvos, lucrare pe care a inceput-o in 2017, in valoare de 331.662 lei. Unitatile de invatamant vor fi si ele pe lista de prioritati, pentru ca  se vor reabilita gradinita cu program nomal din satul Belotint, lucrarea in valoare 682.891 lei si scoala primara din satul Chelmac, lucrare in valoare de 753.952 lei.

„Avem nevoie de invatamant de calitate, iar acest proces nu se poate derula decat in unitati scolare moderne. Am inceput lucrarile de reparatii la una dintre gradinite si la o scoala si avem in plan sa contruim inca o gradinita in satul Milova, investitie pentru care s-a semnat contractul de finantare, valoarea totala fiind de 740.692 lei, urmand ca lucrarile sa inceapa anul acesta”, a spus Petrica Moldovan.

Tot in 2017 au inceput lucrarile de construire a unui corp de cladire pentru Serviciul Voluntar Pentru Situatii de Urgenta, valoarea lucrarii programata a se termina in 2018 fiind de 522.930 lei. Anul acesta se vor demara lucrari de reabilitare a drumului comunal DC70 si de modernizare a unor strazi in comuna Conop, investitie pentru care s-a semnat contractul de finantare, valoarea totala a investitiei fiind de 5.331.389 lei, urmand ca lucrarile sa inceapa in anul 2018.

„Avem in plan si reabilitarea Caminului Cultural Chelmac din comuna Conop, obiectiv la care pana in prezent s-a realizat proiectul tehnic si detaliile de executie, valoarea totala a lucrarilor ce se vor executa fiind de 542.359 lei”, a mai precizat primarul comunei.

Comuna Conop beneficiaza si de sprijinul Consiliului Judetean, pentru realizarea unor proiecte. Consiliul Judetean a alocat in anul 2017 suma de 400.000 de lei pentru doua proiecte importante: realizarea unor alei pietonale si a unui sediu pentru Serviciul de voluntariat pentru situatii de urgenta. Si in 2018 a asigurat o transa de 200.000 de lei pentru finalizarea sediului Serviciului de voluntariat, un obiectiv important in zona, data fiind incidenta accidentelor pe DN 7.

Autor: Arq.ro, 02/02/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum