Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Era online la Urbanism

De aproape trei luni de zile, Primaria municipiului Arad elibereaza certificate de urbanism si autorizatii de constructii, precum si prelungiri ale acestor documente, online. Ineditul este ca in momentul in care documentul este finalizat, prin intermediul unui sistem de informare online, primul din tara cu transmitere automata si cod de bare QR cod, cetateanul este anuntat ca poate sa-si ridice documentul solicitat.

Beneficiarul va putea folosi acest mesaj cu cod de bare in colaborarea sa cu

Primaria si nu numai.  Accesul la toate informatiile continute de acest cod QR se obtin printr-o simpla scanare a lui cu ajutorul unui dispozitiv de imagine precum o camera foto sau un scaner, desi cea mai comuna metoda este camera smartphone-ului si o aplicatie specializata pentru scanarea codurilor QR.

„Aradul cred ca este singurul oras din tara care emite autorizatii de constructie online. In Romania, Clujul a mai emis certificate de urbanism online. In viitorul apropiat intentionam sa organizam o intalnire cu reprezentantii filialei aradene a Ordinului Arhitectilor din Romania pentru a le prezenta acest serviciu.”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.

 Receptivi la tot ce este nou, aradenii au profitat de acest nou sistem astfel ca pana in prezent au fost eliberate 393 autorizatii de constructii si 570 certificate de urbanism on-line.

Autor: Arq.ro, 02/02/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum