Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, obligatie a companiilor din 28 mai

CCIA Arad vine in sprijinul companiilor si institutiilor publice cu un curs de specializare pentru Responsabilii cu protectia datelor cu caracter personal, conform cu obligatia instituita prin Regulamentul U.E. nr. 679/2016 (G.D.P.R) privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, aplicabil din 28 mai 2018.

Pana la aceasta data toate organizatiile vor trebui sa aplice noile reguli si proceduri referitoare la protectia datelor personale, in caz contrar riscand sanctiuni drastice:

- pana la 10.000.000 euro sau 2 % din cifra globala de afaceri;

- pana la 20.000.000 euro sau 4% din cifra globala de afaceri.

Toate institutiile publice (cu exceptia instantelor de judecata), companiile a caror activitate principala consta in operatiuni de prelucrare a datelor care necesita o monitorizare periodica si sistematica pe scara larga a persoanelor vizate, precum si companiile care prelucreaza, pe scara larga, categorii speciale de date, vor fi obligate sa desemneze o persoana din interiorul firmei responsabila cu protectia datelor personale, impunandu-se ca aceasta persoana sa aiba cunostinte de specialitate in dreptul si practicile din domeniul protectiei datelor.

Cursul are o durata de 20 de ore si se va derula in perioada 1 – 2 - 3 martie 2018, la sediul CCIA (Str. Closca, nr. 5), adresandu-se persoanelor cu studii superioare.

La finalul acestui curs, toti participantii vor primi un Certificat de absolvire emis de CCIA Arad si Asociatia pentru Management Strategic si Lobby.

Trainer-ul cursului va fi Conf. univ. dr. Petrica - Mihail MARCOCI.

Programa cursului GDPR contine urmatoarele teme: categorii de date cu caracter personal care fac obiectul protectiei, tipuri de operatiuni care intra sub incidenta Regulamentului de protective a datelor personale, protectia datelor cu caracter special, responsabilul cu protectia datelor personale (atributii, obligatii, drepturi si limitari profesionale), sisteme de protectie a datelor personale, managementul incidentelor cu date cu caracter personal, comunicarea in managementul protectiei datelor cu caracter personal, transferuri interne si internationale ale datelor cu caracter personal, studii de caz.

Detalii suplimentare la telefon: 0730.188.299 sau 0257/200.800, fax 0257/254.200, persoana de contact prof. Carmen Marinela Crisan.

Autor: Arq.ro, 05/02/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum