Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Cum nu a fost lasat Valentin Popa, ministrul Educatiei Nationale, sa intre la vernisajul de la Galeria aradeana DELTA

Dupa o versiune neasumata oficial, iata cum se pare ca s-au petrecut lucrurile. Cica auzind proaspatul ministru ca in seara de joi, 8 februarie, la Galeria de Arta DELTA se va petrece un vernisaj, s-a deplasat dansul rapid la Arad, in speranta (desarta) ca doara o fi rost de taiat vreo PAMBLICA cu aceasta ocazie.

Numai ca artistii plastici aradeni - care intre doua expozitii la galeriile din Londra, Frankfurt/M ori Paris, unde castiga o cocie de bani, de buna seama, si-au facut timp (din patriotism local, se-ntelege) si pentru a-si prezenta lucrarile pe simeze si la Salonul Anual de acasa - observand ei deci ca in stilatul Occident s-a impamantenit obiceiul ca la intrare la manifestarile cu public sa fie plantat cate un zdrahon, care sa selecteze musterii, au angajat un bodyguard moldovean de la una dintre firmele locale de protectie si paza. Omul a fost instalat la usa de la intrarea in Galeria DELTA si a primit consemnul sa nu lase sa intre nici un vizitator cu IQ-ul (Coeficientul de inteligenta) mai mic de 120.

Asa ca, soldat disciplinat, matahala moldava, cand l-a observat de la distanta pe ministrul Valentin Popa, cu zambetul lui decupat parca din ”Peripetiile bravului soldat Svejk in primul razboi mondial”, si-a soptit molcom in barba:

   - Daca iasta are IQ-ul mai mare de 60, io-mi manc pulanul (bastonul de caucuic din dotare) !

Si, cand ministrul Educatiei Nationale a traversat in ritm de tricolor strada pe la magazinul PROFI si s-a apropiat radios de usa obiectivului (Galeria DELTA), bodyguardul l-a batut tandru cu pulanul pe umar si i s-a adresat sfatos:

   - Du-ti matali, mosulica, inapoi in Cetatea de Scaun a Sucevei, pana n-o incepe sa cada omatul, ca aici nu se tai amu nici o PAMBLICA, ba tari mi tiama ca artistii aistea pidosnici, dupa ce s-or incalzi oleaca si-or baga de seama ca nu esti din faita lor, sa nu-ti taie ei matali altceva. Si acel altceva nu va fi cu siguranta limba (romana) pi cari o caznasti atata!

Si se pare ca ministrul Valentin Popa, ofuscat de acest incident, s-a dus ata la Bucuresti, sa se planga la Comisia Parlamentara, ce l-a uns Ministru al Educatiei.

Acuma, privind partea plina a paharului, poate ca e mai bine ca a procedat asa, ca astfel vor afla si parlamentarii romani, ca-n tara asta exista si pictori, ca pana prezent nu i-a bagat nimeni in seama.

Cu exceptia lui Darius Valcov, desigur!

Vasile de Zarand

P.S. Versiunea oficiala a vernisajului va apare in cursul zilei de vineri, 9 februarie.

Autor: Vasile Zărăndan, 09/02/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum