Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Vicepresedintele CNMR la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad

Vicepresedintele Coalitiei Nationale pentru Dezvoltarea Romaniei (CNMR), Liviu Besleaga a fost prezent la Arad, la Universitatea Aurel Vlaicu.

In cadrul intalnirilor cu rectorul universitatii, prof.univ.dr. Ramona Lile s-a discutat despre invatamantul superior din regiunea de Vest a Romaniei, despre provocarile mediului economic pentru sistemul universitar aradean. Aradul este un puternic centru economic, cu o zona industriala foarte bine dezvoltata care are o mare capacitate de absortie a fortei de munca. In acest context s-a discutat despre o strategie aplicata de corelare a ofertei educationale cu piata muncii locale, despre dezvoltarea parteneriatului dintre agentii economici si cele 9 facultati din cadrul UAV.

Un punct important in cadrul discutiilor a fost deschiderea UAV spre cursuri de formare, de specializare care sa vina in sprijinul comunitatii locale, sa ofere sansa de recalificare, sa deschida noi oportunitati pentru cei deja integrati pe piata muncii. Educatia permanenta a adultilor este una din directiile strategice ale universitatii aradene de stat, pe care UAV intentioneaza sa o dezvolte.

"Expertiza oferita de CNMR in abordarea strategiilor pentru mediul economic este foarte importanta pentru universitatea noastra. Colaboram cu CNMR pe mai multe domenii, am colaborat si in anii anteriori si cred ca rezultatele vor fi benefice nu doar pentru UAV cat si pentru comunitatea locala" a precizat Ramona Lile, rectorul UAV.

Autor: Arq.ro, 12/02/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum