Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

DOCUMENTARY MONDAYS a ajuns si in Arad

Dupa Brasov si Cluj-Napoca in 2016, Iasi in 2017, a venit randul Aradului sa inceapa anul cu 3 proiectii de film documentar. Trei zile de luni din februarie 2018 vor fi marcate de cel mai vechi si stabil program al Centrului Ceh.

Proiectiile organizate de Centrul Ceh in colaborare cu CitiZenit si Centrul Municipal de Cultura Arad.

Luni, 12 februarie, de la ora 20,00 ”Documentary Mondays” a inceput in forta cu un documentar care alarmeaza dar si ofera speranta. O productie Discovery, RACING EXTINCTION a pus lupa pe probleme mari care ameninta planeta - incalzirea globala, cresterea aciditatii oceanelor si braconajul fiind cateva dintre ele.

Documentarul a fost nominalizat si la premiile Oscar si Emmy.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Racing Extinction / Louie Psihoyos / SUA, 2015 / 90 min

Racing Extinction este un film documentar, laureat al premiului Oscar, despre ritmul alarmant al extinctiei speciilor si eforturile oamenilor de stiinta, activistilor si jurnalistilor de a documenta acest fenomen. Problematica filmului pune in relatie actiunea umana si extinctia masiva a speciilor, abordand tema comertului ilegal cu specii pe cale de disparitie. In 2016, filmul a fost desemnat castigator al Cinema for Peace International Green Film Award.

Filmul a rulat cu subtitrare in limba engleza.
Intrare a fost libera.

Autor: Vasile Zărăndan, 13/02/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum