Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Grupul Tronos la Filocalia

Primul eveniment din cadrul proiectului Filocalia, organizat de Consiliul Judetean Arad prin Centrul Cultural Judetean Arad si Arhiepiscopia Aradului, este concertul sustinut de Grupul Tronos al Patriarhiei Romane, condus de Arhidiaconul Mihail Buca. Evenimentul va avea loc sambata, 10 martie, incepand de la ora 18.00, la Catedrala Veche "Sf. Ioan Botezatorul". Intrarea libera.

Grupul psaltic Tronos a fost infiintat in anul 1997 la initiativa parintelui Arhidiacon Mihail Buca, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucuresti, si este format, in special, din tineri teologi pasionati de muzica psaltica de traditie bizantina. Numele de „Tronos” a fost dat grupului de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in anul 2007.

Astfel, Corul Tronos s-a format la strana Catedralei Patriarhale, in jurul parintelui protopsalt Mihail Buca. Sfintele slujbe, participarile la diverse evenimente bisericesti, concertele, repetitiile numeroase, imprimarile audio au fost prilejuri pentru membrii grupului sa descopere si sa aprofundeze tot mai mult cantarea psaltica – muzica de traditie a Bisericii Ortodoxe. Toate aceste eforturi au condus deja la o emulatie in randul altor tineri si grupuri de muzica psaltica din tara. De aceea, se poate spune ca, prin activitatea sa diversa, Grupul psaltic Tronos a avut o contributie insemnata la perpetuarea traditiei muzicale bisericesti romanesti.

Autor: Arq.ro, 05/03/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum