Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Doi profesori universitari americani despre contextul politic al Marii Uniri, la Consiliul Judetean Arad

Consiliul Judetean continua seria manifestarilor dedicate Anului Centenar. Sambata, 3 februarie, la Consiliul Judetean Arad, a avut loc o conferinta internationala, intitulata ,,Politica Statelor Unite ale Americii vizavi de Romania in timpul Primului Razboi Mondial si reglementarea postbelica”.

Conferinta a fost sustinuta de prof. dr. Bernard Cook si prof. dr. David Moore, ambii de la Universitatea Loyola din New Orleans si a fost moderata de prof. univ. dr. Miodrag Milin, de la ,,Universitatea de Vest” Timisoara.

,,Consiliul Judetean Arad si-a propus ca in Anul Centenar sa organizeze o serie de evenimente de anvergura internationala de inalta tinuta care sa accentueze rolul important pe care l-a jucat Aradul in Marea Unire. Intrarea Statelor Unite in Primul Razboi Mondial a reprezentat un pas decisiv pentru castigarea Primului Razboi de catre alianta din care facea parte si Romania. Am considerat ca este oportun sa organizam aceasta conferinta, sa auzim cum s-a vazut Marea Unire de dincolo de Ocean”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Autor: Arq.ro, 05/03/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum