Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Delegatie importanta condusa de Ambasadorul Italiei in vizita la CCIA Arad

Presedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici a primit miercuri vizita Ambasadorului Italiei in Romania, Excelenta Sa, Marco Giungi si a unei importante delegatii.

Din delegatia italiana au facut parte: directorul Biroului Economic si Comercial, Nicoletta Fioroni si dr. Massimo Gelmetti din partea Ambasadei, directorul Institutului Italian de Cultura, prof. Ezio Peraro, presedintele si directorul Organizatiei Patronale a Investitorilor Italieni, ing. Giovanni Villabruna si dr. Rocco Ferri, presedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania, dr. Roberto Musneci.

“Salut vizita efectuata de delegatia italiana condusa de Ambasadorul Italiei, Excelenta sa, Marco Giungi. Am discutat foarte concret mai multe probleme de interes economic pentru ambele parti. Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai Romaniei, dar si ai judetului Arad, atat prin prisma schimburilor comerciale, cat si prin cea a investitiilor efectuate. Prima societate cu capital Italian a fost infiintata in Arad in 1991 si functioneaza si astazi. In Arad sunt inregistrate 1.618 societati cu capital Italian, detinand o pondere de aproximativ 22% din capitalul total investit de societatile cu capital strain. Pe de alta parte, cetatenii romani reprezinta cea mai numeroasa comunitate straina din Italia. Este firesc si in interesul ambelor parti sa intensificam si sa perfectionam colaborarea cu partea italiana”, declara presedintele Gheorghe Seculici.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad a fost reprezentata de presedintele Gheorghe Seculici, de vicepresedintele acesteia, dr. Roberto Sperandio si de dl. Ionescu Aurel, membru al Colegiului de Conducere al CCIA Arad. Discutiile s-au axat pe oportunitatile de colaborare in viitor, avand in vedere doua aspecte importante care afecteaza atat pozitiv relationarea (aportul italian semnificativ in judetul Arad), cat si negativ (lipsa fortei de munca din intreaga Regiune de Vest). In interventia sa, presedintele CCIA Arad a pus accent pe unul dintre obiectivele importante ale mandatului sau: dezvoltarea activitatilor economice de la Expo Arad si posibilitatile de colaborare cu partea italiana pe acest segment.

Autor: Arq.ro, 12/04/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum