Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Ambasadorul Chinei, prezent la Casa Romano-Chineza Arad si inaugurarea primului club romano-chinez din tara, la Pecica

Casa Romano-Chineza a fost ieri gazda delegatiei Excelentei Sale Xu Feihong, ambasadorul Chinei la Bucuresti, care a vizitat Aradul pentru a doua oara.

Principalul scop al vizitei Excelentei Sale a fost inaugurarea primului Club Pro China din Romania, la Pecica. Dar pentru inceput, sa vedem cum s-a desfasurat intalnirea presei cu Excelenta Sa, Xu Feihong.

Gazda conferintei de presa si a acestei intalniri a fost desigur Casa Romano-Chineza, reprezentata prin prof. univ. dr. Lizica Mihut, presedintele filialei Arad care a tinut sa le multumeasca membrilor delegatiei si nu numai, in mai multe randuri:

„Sunt onorata ca ati acceptat invitatia noastra si in prezenta Excelentei voastre vreau adresez multumiri de trei ori. As vrea sa le multumesc consilierilor locali, care au votat in unanimitate proiectele Casei Romano-Chineze, atat celor de dreapta, cat si celor de stanga. Ii multumim domnului primar, Gheorghe Falca si vreau sa ii aducem un elogiu pe aceasta cale pentru spijinul acordat.

De asemenea as dori sa multumesc presei aradene care fara constrangeri politice sau financiare apreciaza si promoveaza relatiile romano-chineze si activitatea pe care o desfasuram.

Nu in ultimul rand, vreau sa le multumesc distinselor doamne care reprezinta Asociatia Con Brio prin membrele sale: doamna Viorica Popescu, un stralucit avocat, Ana Maria Dragos, specialist la varf in managementul cultural si organizational, dr. Liliana Bran, doctor in medicina si directorul invatamantului medical din Arad, Tabita Alexa, una dintre cele mai bogate femei din Arad, cu un succes obtinut prin propriile sale puteri si multa munca, care este la varf in domeniul de administrare de afaceri si nu in ultimul rand, Ramona Pencea, presedintele Patronatului Psihologilor de Libera Practica din Zona de Vest.”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihut.

Excelenta Sa a tinut sa multumeasca la randul sau, presedintelui Casei Romano-Chineze pentru eforturile sale: „In primul rand vreau sa ii multumesc doamnei presedinte Mihut, care a facut multiple eforturi pentru formarea relatiilor chinezo-romane. In fiecare an, Casa Romano-Chineza organizeaza un forum cultural romano-chinez, urmat de o carte. Data trecuta s-au facut propuneri legate de proiecte de cooperare pe care doamna Mihut le-a trimis la Ambasada."

Ambasadorul a tinut sa spuna ca "doamna Mihut se tine intotdeauna de cuvant, prin urmare atunci cand promite, si face, de asemenea este foarte dedicata si preocupata de promovarea relatiilor dintre cele doua tari."

"Odata cu dezvoltarea relatiilor de prietenie, ne-am bucurat de un sprijin deosebit din partea Consiliului Judetean, Prefecturii si Primariei Arad, a oamenilor de afaceri si a societatii civile." a mai adaugat ambasadorul.

Printr-o modestie cum rar intalnim, Excelenta Sa Xu Feihong a sustinut ca “ambasada nu a facut atatea eforturi precum a facut Casa Romano-Chineza din Arad."

“Pe viitor, vrem sa lucram proactiv pentru cooperarea intre localitatile din China si Romania. De aici vom pleca la Pecica unde vom participa la inaugurarea Clubul Pro China, o organizatie de prietenie, cum este si Casa Romano-Chineza din Arad. Acum construim un edificiu, iar doamna Mihut pune temelia”, sustine Excelenta Sa Xu Feihong.

Dupa finalizarea acestei intalniri, delegatia s-a indreptat spre Pecica, unde s-au vizitat mai multe puncte importante, incepand cu ferma de bivoli si binecunoscuta fabrica-brand de paine din Pecica, de asemenea momentul mult asteptat, inaugurarea primului club romano-chinez din tara, condus de primarul Petru Antal.

Autor: Carmen Veină, 13/04/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum