Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Aradeanul care a parcurs celebrul drum Camino de Santiago pentru copiii din Arad, premiat de presedintele Iustin Cionca!

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, l-a felicitat astazi intr-un cadru festiv pe Claudiu Negrea, fotograf profesionist, aradeanul care de curand a parcurs pe jos celebrul drum Camino de Santiago purtand insemnele Aradului si ale campaniei ”Cu drag pentru viitor!”

Traseul parcurs de Claudiu Negrea, impreuna cu Florin Stefan, un coleg fotograf din Craiova, a masurat peste 850 de kilometri, fiind parcurs in 33 de zile. Punctul de pornire a fost un sat din sudul Frantei, apoi pelerinii au traversat Muntii Pirinei, Tara Bascilor si Galicia si si-au incheiat calatoria la Santiago de Compostella, locul in care potrivit traditiei s-ar afla mormantul Sfantului Iacob, unul din cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos. In plus, Claudiu Negrea si partenerul sau de calatorie au ales sa mearga dincolo de punctul de sosire clasic al traseului si au parcurs inca 125 de kilometri intre Santiago de Compostella si Oceanul Atlantic pe biciclete, ducand astfel mesajul lor pana la Finistera – localitate supranumita ”Capatul Pamantului”.

„Am pornit pe acest drum care se spune ca ii transforma pe cei care il parcurg, vazandu-l ca pe o provocare. Faptul ca ne-am propus sa promovam campania de strangere de fonduri pentru reabilitarea Sectiei de copii a Spitalului Judetean Arad ne-a dat un motiv in plus sa mergem pana la capat! Sper ca initiativa noastra sa ii inspire pe cei care pot si doresc sa contribuie la acesta campanie! Ne-am gandit tot drumul la ei! Atat la cei care ar putea dona, cat  mai ales la cei care ar putea beneficia de pe urma acestor donatii! Copii Aradului, viitorul nostru!”, a afirmat Claudiu Negrea.

„Sa mergi pe jos aproape 900 de kilometri nu este la indemana oricui! Sa faci acest lucru pentru o cauza, asta denota caracter si determinare! Salut demersul acestor tineri care si-au daruit o luna din viata lor pentru a-i inspira pe altii! Cred ca societatea noastra are nevoie permanent de astfel de exemple pentru a progresa!”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Parcurs prima oara de pelerini in secolul XI, Camino de Santiago reprezinta unul dintre cele trei pelerinaje principale ale lumii crestine alaturi de drumul spre Vatican si drumul spre Ierusalim. Dupa o perioada de cateva sute de ani in care a fost uitat, Camino de Santiago a redevenit popular in ultimii 30 de ani, in prezent in jur de 200 de mii de pelerini participand anual la acest pelerinaj.

Autor: Arq.ro, 17/04/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum