Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

19 cetateni din Irak, Turcia, Siria si Iran, opriti la vama din Turnu

Politistii de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Turnu – judetul Arad, in cooperare cu autoritatile de frontiera maghiare, au depistat 19 cetateni din Irak, Turcia, Siria si Iran, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, pe jos, peste camp.

In data de 16.04.2018,  in jurul orei 23.40, in cadrul unei actiuni specifice pentru combaterea migratiei ilegale in cooperare cu autoritatile de frontiera maghiare, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu - judetul Arad au depistat 19 persoane, 13 adulti si 6 minori, care se deplasau pe jos, pe camp, spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele in cauza au fost retinute la aproximativ 100 de metri interior fata de linia de frontiera si au fost duse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu pentru cercetari.

In cadrul primelor verificari, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele in cauza sunt 6 cetateni din Irak, 6 cetateni din Turcia, 5 cetateni din Siria si 2 cetateni din Iran, adultii avand varste cuprinse intre 24 si 44 de ani, iar  minorii intre 3 si 17 de ani, acestia fiind solicitanti de azil in  Romania.

Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu detineau o viza valabila. Acestea au mai relatat ca s-au deplasat cu un microbuz pana in apropiere de localitatea Turnu, de unde si-au continuat calatoria pe jos pana in momentul retinerii de catre politistii de frontiera.

Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza acte de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Autor: Arq.ro, 17/04/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum