Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Dacopatul Dan Puric s-a dat in stamba la Arad, gadiland orgoliul romanilor naivi

Atunci cand te afli pe ultimul loc la tine in clasa si vine un pisicher si insinueaza ca, de fapt, nu din cauza ca esti tu hot, lenes, mincinos, incult si dezordonat te (re)gasesti in coada clasamentului, ci pentru ca profesorii si colegii deopotriva, cu totii au conspirat si comploteaza impotriva ta, ei bine, atunci il iei pe acel smecher frateste pe dupa umeri si il tuci recunoscator pe frunte, exclamand: ECCE HOMO! Iata omul care, in sfarsit, te-a inteles! Caci nu e oare infinit mai reconfortant sa dam vina pe altii pentru nerealizarile noaste? De la multinationalele, care ne sug sangele economiei (varianta pentru mase), pana la reptilienii ce ne vampirizeaza energetic (varianta pentru elite).

Si cine e de vina daca pana la aceasta ora romanii nu au luat un premiu Nobel pentru literatura, daca nu Illuminati? Si ne facem a uita faptul ca in anul 1957, cand suedezii intentionau sa-i dea premiul poetului si filozofului Lucian Blaga, aradeanul Mihai Beniuc (absolvent al Colegiului ”Moise Nicoara”), a publicat un roman (”Pe muchie de cutit”), unde il discredita si ridiculiza pe marele poet iar guvernul roman a protestat la Stockholm sa nu i se atribuie lui Blaga Nobelul !!!

Si cine e de vina daca acum, la 100 de ani de la Marea Unire, nu avem o autostrada, care sa uneasca Romania, daca nu Clubul Bilderberg? La fel cum azi avem telecomunicatii performante, cu internet foarte rapid, datorat companiilor Vodafone si Orange, am putea avea si autostrazi impanzind toata  tara, daca ar fi fost construite exclusiv de firme straine (cu dreptul de a le exploata ele o perioada de timp). Dar atunci unde ar mai fi fost PARANDARATUL?

Si cine e de vina  daca nici macar o universitate romaneasca nu se regaseste in TOP 500, daca nu masoneria, ce promoveaza doar universitati americane si englezesti? O fi avand aceasta stare de lucruri legaturi subterane si cu ”genunche” sau ”pamblica”?

Ascultandu-l  aseara pe Dan Puric niste tineri aradeni inocenti poate auzeau pentru prima oara cat de mult datoreaza civilizatia umana romanilor, cat de viteji, de drepti, de culti si de inteligenti suntem noi !!! Si atunci nu se nastea firesc in mintea lor intrebarea: - Bine, dar in acest caz de ce suntem ultimii in clasamentele Uniunii Europene ???

Iata de ce acest soi de discurs, apologetic si paranoic totodata, este extrem de toxic pentru tineri ! Caci lor, in primul rand, li se inoculeaza ideea superioritatii nejustificate a noastre, a romanilor si a unei pretinse conspiratii (europene, occidentale, globaliste) impotriva noastra. Ceea ce este complet NEADEVARAT.

Romania a avut o EPOCA DE AUR,  ce a inceput  exact acum 100 de ani si a tinut pana la cel  de-al doilea razboi mondial, adica perioada interbelica, cand s-au format intelectualii citati si paracitati de Dan Puric aseara (Lucian Blaga, C-tin Noica, Romulus Vulcanescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu, George Emil Palade, etc.), deoarece tara a trait atunci in NORMALITATE, o normalitate in care functiona criteriul MERITOCRATIEI, ce le-a dat posibilitatea unor tineri, proveniti din medii sociale diferite, sa se afirme intr-un climat de concurenta ONESTA. Iar faptul ca recunoasterea valorii lor a venit apoi mai ales din strainatate se datoreaza instaurarii intre timp a comunismului in Romania si unde nu a mai functionat criteriul MERITOCRATIEI, ci cel al loialitatii fata de partid (va suna cumva cunoscut?!), pe cand in Occident acest criteriu a functionat (si functioneaza) neintrerupt.

Insa criteriile pe care le promoveaza Dan Puric, un cocktail Molotov in care sunt amestecate dacopatia, ortodoxismul slavofil fundamentalist si noua dreapta romaneasca, totul prezentat in stilul inconfundabil al postului de televiziune Antena 3, sunt in ultima instanta ANTIPATRIOTICE si, daca, Doamne fereste, ar fi urmate, ar duce la o Romanie izolationista (si cui ar folosi aceasta izolare, tavarisci Dughin?), care ar semana ciudat de mult cu Ungaria lui Viktor Orban !

Autor: Vasile Zărăndan, 17/04/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum