Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Frumusetea Valenciei, expusa in imagini la Consiliul Judetean Arad

In prezenta domnului Jose VINALS, Consulul Onorific al Spaniei la Timisoara, si a domnului Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad, astazi in holul institutiei a avut loc vernisajul expozitiei „Culorile Valenciei – Comunitatea Valenciana  si Valencia: Peisaje si Obiceiuri”.

Aradenii pot admira, intr-o inedita expozitie fotografica, frumusetea orasului Valencia si imprejurimile acestuia. Cele peste 40 de lucrari expuse imortalizeaza frumusetea locurilor, traditia culinara, obiceiuri, arhitectura, dar si cadrul cultural care au facut din Valencia una dintre cele mai frumoase regiuni ale Spaniei. Expozitia a fost organizata cu sprijinul Asociatia Via Rumania Cultura si a Consulatului Onorific al Spaniei la Timisoara.

Consulul Onorific Jose VINALS a prezentat expozitia, subliniind ca a adus in Arad „un strop din frumusetea Valenciei, prezentata in aceste imagini care arata trecutul si prezentul Spaniei, aspecte ale culturii si identitatii noastre. Relatia Spaniei cu Romania este una foarte buna, avem interese comune, foarte multe lucruri care ne apropie, iar prezenta expozitie, ca un instrument artistic, nu face decat se ne apropie si mai mult”. Expunerea Consulului Onorific a avut ca auditoriu si elevi ai Liceului de Arta „Sabin Dragoi”, care au asistat la o adevarata lectie de istorie practica, de prezentare a Valenciei.

„Ne dorim sa organizam cat mai multe expozitii in aceasta locatie, cea a Consiliului Judetean Arad, pentru ca ne dorim sa oferim aradenilor un spatiu creativ de socializare. Aceasta expozitie intregeste, pe plan cultural si artistic, ideea Consiliului Judetean de apropiere si interactiune cu regiuni din Europa si din lume. E o deschidere culturala, dar care poate fi transformata usor intr-un schimb de experiente pe multe alte planuri: economic, administrativ, turistic”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Autor: Vasile Zărăndan, 31/05/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum